Het LSR

Sterk in medezeggenschap

    • Contrast
    • Layout
    • Tekstgrootte
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 18/03/2022
10:00 - 15:30

Categorieën


Als coach/ondersteuner van de cliëntenraad is het ondersteunen van de medezeggenschap je vak. Met netwerkbijeenkomsten wil het LSR bijdragen aan een professionele invulling van het vak van de coach/ ondersteuner.

Programma

Ochtend

In de ochtend gaan we aan de slag met het onderwerp ‘kennisbevordering bij de gesprekspartner van de cliëntenraad door de cliëntenraad’.

Het LSR merkt in het contact met cliëntenraden dat op veel plaatsen het gebruik maken van de handvatten en bevoegdheden die de nieuwe wet op de medezeggenschap (Wmcz 2018) biedt goed gaat. Maar op andere plaatsen is er meer aandacht voor nodig.  Welke mogelijkheden heeft een cliëntenraad om de kennis bij de gesprekspartner te optimaliseren en het gesprek daarover aan te gaan? Bijvoorbeeld voor wat betreft het instemmingsrecht? Hoe is het proces van medezeggenschap om te buigen van ‘dat moet nu eenmaal volgens de wet’ naar kansen voor de organisatie om kwaliteit te verbeteren? En welke rol heb jij als coach/ondersteuner daarbij?

We bespreken elkaars ervaringen, bekijken het proces vanuit de ogen vanuit de gesprekspartner en bekijken hoe een evaluatie instrument helpend kan zijn.

Middag

Na de lunchpauze gaat het programma ’s middags verder met algemene vragen die bij een ieder van jullie leven vanuit jullie praktijk als coach/ ondersteuner. Vragen waar jullie graag een antwoord op zouden willen hebben. Door middel van een actieve werkvorm en het werken in kleinere groepen delen we de vragen en de ervaringen.  En we doen bij elkaar inspiratie op.

We sluiten de dag af met een korte terugblik.

Bedoeld voor

Coaches/ ondersteuners van cliëntenraden in de langdurige zorg, die lid zijn van het LSR.

Leden ontvangen automatisch een uitnodiging.

Datum en tijd

Vrijdag 18 maart 2022 van 10.00 uur tot 15.30 uur.

Locatie

De cursus wordt online aangeboden.

Kosten

€ 95,– (inclusief lunch en materiaal) alleen toegankelijk voor ondersteuners/coaches waarvan de cliëntenraad lid is van het LSR

Aantal deelnemers

De cursus wordt online aangeboden en wij hanteren een maximum aantal van 12 deelnemers.

Aanmelden

Je kunt je tot 2 weken voor de bijeenkomst aanmelden. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en routebeschrijving of een link naar de online bijeenkomst.

Voor vragen: secretariaat van het LSR via info@hetlsr.nl) of 030-293 76 64.

Delen op social media

Over de auteur

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief