Het LSR

Sterk in medezeggenschap

Kwaliteit van zorg verbeteren vanuit cliëntenperspectief? (Mede)zeggenschap van cliënten versterken? Het LSR is hét landelijk steunpunt op het gebied van (mede)zeggenschap. Koepelorganisatie van ruim 500 cliëntenraden in de gehandicapten- en curatieve sector. Verder biedt het LSR kwaliteitstoetsingen, trainingen en cliëntvertrouwenspersonen in curatieve- en gehandicaptenzorg, ggz, verslavingszorg, ouderenzorg, jeugdzorg en maatschappelijke opvang.

Inspraak en betrokkenheid leiden tot beter bestuur en betere zorg voor de cliënt. Tot betere kwaliteit van zorg. En of u nu cliënt, raadslid of manager bent; dat is waar het uiteindelijk om gaat. Cliëntenperspectief is het sleutelwoord. Het is tenslotte de cliënt die de zorg ontvangt.

Ingewikkeld? Soms. Maar het LSR kan u daarbij ondersteunen. Het LSR zorgt dat u het beste haalt uit medezeggenschap, draagt bij aan het vergroten van zeggenschap van cliënten en het verbeteren van de kwaliteit van zorg in uw instelling. Het LSR verbindt deze met elkaar waardoor ze elkaar versterken. Altijd met als uitgangspunt het cliëntenperspectief. Maar met oog voor dialoog met de omgeving. Voor een verbeterde kwaliteit van zorg.

Visie en missie LSR

Lidmaatschap LSR

Informatie rijksoverheid

Wat is de toegevoegde waarde van het LSR voor u?

U krijgt te maken met professionele adviseurs, ondersteuners, trainers en onderzoekers met ruime kennis en ervaring op het gebied van medezeggenschap, klachtopvang en kwaliteit van zorg.

Met het LSR versterkt u zo:

  • de collectieve medezeggenschap van cliënten in zorginstellingen
  • de zeggenschap van individuele cliënten in zorginstellingen
  • de kwaliteit van zorg of ondersteuning
  • het cliëntenperspectief bij partijen in de omgeving van de cliënt
  • de maatschappelijke participatie van mensen met een beperking

Het LSR, sterk in medezeggenschap!

Aanbod LSR PictoReadSpeaker Lees voor (pdf 264kb)

De brochure kunt u ook bestellen via de webwinkel of via info@hetlsr.nl

Delen op social media

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief