Het LSR

Sterk in medezeggenschap

    • Contrast
    • Layout
    • Tekstgrootte

Woon of werk jij bij een zorginstelling in de gehandicaptenzorg en krijg je daarbij zorg en ondersteuning? Dan willen we met jou komen praten over het Kwaliteitskompas. Doe je mee?
Over het Kwaliteitskompas
In de gehandicaptenzorg zijn er afspraken gemaakt, over zorg en ondersteuning. Die set afspraken heette eerst: het ‘Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg’. Nu zijn er nieuwe afspraken …

Delen op social media

Meerdere ziekenhuizen en revalidatiecentra hebben nog geen contract kunnen afsluiten met hun zorgverzekeraar. Dit leidt tot onduidelijkheden voor de patiënt. Om deze reden vraagt het LSR aan de vaste kamercommissie voor VWS om deze zorgen te bespreken met  minister Kuipers.

Op 18 januari staat in de vaste kamercommissie voor VWS een Algemeen Overleg gepland. Aanleiding is …

Delen op social media

Om uw werk als cliëntenraad goed te kunnen doen, is het belangrijk dat u werkt aan uw deskundigheid. Waar nodig, kunnen onafhankelijke, professionele adviseurs van het LSR meekijken naar uw situatie. Bij een conflict bijvoorbeeld. Of liever eerder nog, om te voorkomen dat een conflict zich voordoet. LSR-adviseur Wout Barentsen deelt tips en inzichten.

Steeds vaker …

Delen op social media

Dit jaar zijn de Wet zorg en dwang en de Wet verplichte ggz, die in 2020 zijn ingegaan, geëvalueerd. Minister Helder (Langdurige zorg) heeft cliëntenorganisaties en aanbieders van cliëntenvertrouwenspersonen uitgenodigd om de bevindingen van de wetsevaluatie vanuit cliëntenperspectief te horen.

De cliëntenorganisaties LSR, Ieder(in), Alzheimer NL en KansPlus zijn blij dat de minister kennis heeft willen …

Delen op social media

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief