Het LSR

Sterk in medezeggenschap

    • Contrast
    • Layout
    • Tekstgrootte
Update corona-virus (COVID-19): aanvullende maatregelen LSR

Het corona-virus (COVID-19) grijpt hard om zich heen. Het LSR neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en zorg voor elkaar. In aanvulling op eerdere berichtgeving, heeft het LSR onderstaande verdergaande maatregelen genomen.

Cursussen en bijeenkomsten

Alle bijeenkomsten en cursussen t/m 1 juni zijn geannuleerd. De bijeenkomsten zullen opnieuw ingepland gaan worden. Deelnemers die zich ingeschreven hadden, ontvangen op een later moment, daarover bericht.

LSR op kantoor

Alle LSR-medewerkers werken vanuit huis. Afspraken op het kantoor van het  LSR of op locatie kunnen in overleg met betrokkenen telefonisch of via online mogelijkheden (bijvoorbeeld met Skype, FaceTime of Zoom) gehouden of de afspraak wordt verzet naar een later moment.

Helpdesk

Het LSR is gewoon bereikbaar. Dat geldt ook voor de helpdesk voor al uw vragen over medezeggenschap: helpdesk@hetlsr.nl of 030-299 00 04.

Het LSR zorgt ervoor dat de vragen en antwoorden van cliëntenraden worden bijgehouden op de website van het LSR. Coronacrisis: Vragen en antwoorden cliëntenraden

Afspraken op locaties zorginstellingen

Alle dienstverlening die we op locatie uitvoeren (trainingen, groepsgesprekken enzovoort) wordt in overleg met betrokkenen verzet.

LSR-ondersteuners en ambtelijk secretarissen cliëntenraden

Het ondersteunen van de vergaderingen van de cliëntenraad – zo deze al doorgang hebben – wordt afgezegd. Desgewenst kan een ondersteuner of ambtelijk secretaris in overleg met betrokken cliëntenraad op afstand (bijvoorbeeld via een Skype-verbinding) contact hebben.

Vertrouwenspersonen, klachtenfunctionarissen en klachtbehandelaren

  • Contacten met cliënten worden telefonisch of per mail gehouden.
  • Locatiebezoeken worden afgezegd.
  • Activiteiten in het kader van voorlichting geven over de functie van de Cvp Wzd worden afgezegd.
  • Jaarverslag besprekingen worden verplaatst of telefonisch/digitaal gehouden.

In normale tijden staan we voor u klaar als u niet tevreden bent over de zorg. Maar in deze tijden wilt u misschien gewoon eens met iemand praten. Over wat de maatregelen voor u betekenen. Ook dan kunt u contact opnemen met een vertrouwenspersoon of klachtondersteuner van het LSR. Lees meer

Actuele informatie

Voor meer informatie over het coronavirus (COVID-19) kijk op de website van het RIVM. Op rijksoverheid.nl/coronavirus wordt alle informatie gebundeld. Heeft u vragen over het coronavirus? U kunt terecht bij het publieksinformatienummer 0800-1351.

Delen op social media

Over de auteur

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief