Het gezondheidscentrum bepaalt in principe zelf wanneer het open is. Werken op zaterdag valt buiten de reguliere werktijden en is daardoor duurder volgens de cao. Het heeft dus wel financiële consequenties.

Elk gezondheidscentrum maakt afspraken over de kwaliteit, prijs en service van de te verlenen zorg met een zorgverzekeraar. Deze zorgverzekeraar bepaalt ook of er extra betaald wordt voor openingstijden buiten de reguliere werktijden. De meeste zorgverzekeraars stellen voorwaarden bij de openingstijden buiten de reguliere werktijden. Bijvoorbeeld dat de weekendspreekuren tussen 9 en 16 uur aangeboden worden, dat extra spreekuren op vaste momenten in de week zijn en dat er altijd een assistente aanwezig is.

Om te weten te komen hoe dit in uw gezondheidscentrum geregeld is, kunt u kijken op de website van de zorgverzekeraar waarmee afspraken gemaakt zijn of neem contact met de zorgverzekeraar op. Een cliëntenraad heeft verzwaard adviesrecht over het wijzigen van de openingstijden van het gezondheidscentrum. Openingstijden is een regeling voor cliënten volgens artikel 3.1.L van de Wmcz.

Delen op social media

Over de auteur