Het LSR

Sterk in medezeggenschap

Recent is het rapport ‘Effectieve medezeggenschap, een verkennend onderzoek naar effectieve vormgeving van medezeggenschap van cliënten in algemene ziekenhuizen’ verschenen. Het onderzoek is uitgevoerd door het Instituut Beleid en Management Gezondheidszorg, onderdeel Erasmus MC, onder leiding van Prof. Dr. P. Meurs.

Het LSR is verheugd dat het rapport een positief beeld laat zien van de medezeggenschap in de curatieve sector. Het onderzoek van het LSR in maart 2007 gaf een zelfde beeld. Desondanks stelt de onderzoeker varianten voor op de bestaande cliëntenraad. De onderzoekers zijn voornemens in een vervolgonderzoek deze varianten nader te analyseren.

Het LSR zet in een reactie op het rapport vraagtekens bij zo een onderzoek. Het LSR pleit ervoor dat bij een vervolgonderzoek de huidige cliëntenraden en de wijze waarop zij effectief kunnen opereren in de huidige complexe structuur van de gezondheidszorg centraal staan.

Reactie LSR naar aanleiding van het rapport.
Het rapport ‘Effectieve medezeggenschap, een verkennend onderzoek naar effectieve vormgeving van medezeggenschap van cliënten in algemene ziekenhuizen’ is op te vragen bij het Erasmus CMDz (via e-mail of telefoonnummer 010-408 85).

Delen op social media

Over de auteur

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief