Binnen het programma Volwaardig Leven voert de LFB, landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking, het programma Zelfontplooiing en Talentontwikkeling ‘Naar de Top!’ uit.

Het programma is gericht op het prikkelen van mensen met een verstandelijke beperking om te leren, op het uitgedaagd worden om jezelf te laten zien en op het versterken van elkaar. Dat gebeurt door in het programma aandacht te geven aan het aanspreken van mensen op hun talenten, het krijgen van verantwoordelijkheid en leren door doen.

Opleiding voor en door ervaringsdeskundigen met een verstandelijke beperking

Het programma start met een groep mensen met een verstandelijke beperking die worden opgeleid tot ervaringsdeskundige. Samen met coaches gaan zij aan de slag met het trainen van andere mensen binnen de eigen zorgorganisatie. De LFB begeleidt het hele traject.

Programma cliëntenraad

Er is ook een onderdeel in het programma voor de cliëntenraad. Het LSR voert dit onderdeel samen met de LFB uit. Dit betreft een training voor cliëntenraadsleden om hun eigen kwaliteiten en wensen voor de medezeggenschap te ontdekken en te benutten om de medezeggenschap te versterken.

Flyer programma ‘Naar de top!’

Klik hier voor meer informatie over het programma op de website van de LFB.

Delen op social media