Het LSR

Sterk in medezeggenschap

Binnen het programma Volwaardig Leven heeft de LFB, landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking, het programma Zelfontplooiing en Talentontwikkeling ‘Naar de Top!’ uitgevoerd. Het LSR werkte samen bij het programma van cliëntenraden.

Het programma is gericht op het prikkelen van mensen met een verstandelijke beperking om te leren, op het uitgedaagd worden om jezelf te laten zien en op het versterken van elkaar. Dat gebeurt door in het programma aandacht te geven aan het aanspreken van mensen op hun talenten, het krijgen van verantwoordelijkheid en leren door doen.

Opleiding voor en door ervaringsdeskundigen met een verstandelijke beperking

Het programma is gestart met een groep mensen met een verstandelijke beperking die zijn opgeleid tot ervaringsdeskundige. Samen met coaches zijn zij aan de slag gegaan met het trainen van andere mensen binnen de eigen zorgorganisatie. De LFB begeleidde het hele traject.

Folder programma ‘Naar de top!’

Programma cliëntenraad

In het programma was ook een onderdeel voor de cliëntenraad. Het LSR voerde dit onderdeel samen met de LFB uit. Dit was een training voor cliëntenraadsleden. Om hun eigen kwaliteiten en wensen voor de medezeggenschap te ontdekken en te benutten om de medezeggenschap te versterken.

Binnen het programma is een teambuilding-spel voor cliëntenraden gemaakt. Deze is beschikbaar voor alle cliëntenraden in de gehandicaptenzorg.

Meer informatie over het spel: Teambuilding-spel voor cliëntenraden

Klik hier voor meer informatie over het programma op de website van de LFB.

Delen op social media

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief