Het LSR

Sterk in medezeggenschap

Zorgorganisaties zetten steeds vaker technologie in. Dit raakt het leven van cliënten. Daarom is het belangrijk dat cliëntenraden meepraten en meebeslissen. Academy het Dorp en Vilans hebben in een gezamenlijke project een handreiking en een workshop gemaakt voor cliënten- en verwantenraden in de gehandicaptenzorg.

Handreiking en workshop

In de handreiking vind je per stap informatie en vooral veel inspiratie. Naast waardevolle tips worden tal van aansprekende voorbeelden aangehaald. En de handige invulkaart met een aantal voorbeeldvragen per stap, helpt je vooruit.

Download Handreiking technologie cliëntenraden

Download Handreiking technologie cliëntenraden in eenvoudige taal

(De handreiking cliëntenraden is een interactief document. Je kunt met de oranje pijlen onderaan de pagina door het document.)

Praatplaat in eenvoudig taal

Praatplaat

Deze handreiking is tot stand gekomen binnen de Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg. Dit is een programma van Volwaardig Leven, in opdracht van het Ministerie van VWS en uitgevoerd door Vilans en Academy Het Dorp. De Innovatie-impuls heeft als doel om meer technologie in de gehandicaptenzorg in te zetten. Deze technologie moet bijdragen aan de kwaliteit van leven van cliënten en kwaliteit van zorg voor cliënten. De handreiking is geschreven in samenwerking met het LSR.

Artikel in ICT&health

Workshops voor cliëntenraden

Wil je als cliëntenraad meer met Technologie doen, dan kun je bij het LSR de workshop Technologie en medezeggenschap volgen. Meer weten? Neem contact op met het LSR.

Het project is september 2020 gestart en liep tot en met 2021. De workshop is ook daarna nog te volgen.

Delen op social media

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief