Het LSR

Sterk in medezeggenschap

Het LSR organiseerde samen met KansPlus een jaarlijks congres voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg. Het congres werd van 2019 t/m 2021 betaald met subsidie van het ministerie van VWS binnen het programma Volwaardig Leven. Ook de komende jaren t/m 2026 zal er een jaarlijks cliëntencongres zijn. Dat wordt betaald met subsidie vanuit het ministerie van VWS.

Groter congres

Van 2022 tot en met 2026 organiseert het LSR het congres samen met Ieder(in), KansPlus en LFB. Het congres richt zich nog steeds op cliëntenraadsleden en medewerkers in de medezeggenschap. Daarnaast wordt het congres ook georganiseerd voor andere cliënten van zorgorganisaties, naasten/vertegenwoordigers en medewerkers.

SamenSterkdag

Het congres wordt georganiseerd onder de naam ‘SamenSterkdag’. De eerstvolgende SamenSterkdag staat gepland op vrijdag 1 november 2024. Verdeeld over drie hoofdthema’s, kunnen bezoekers kiezen uit een mooi aanbod van workshops, lezingen, beleidssessies en theater. De hoofthema’s zijn:

  • Samen Sterk voor een mooie toekomst
  • Samen Sterk door vrijheid en eigen regie
  • Samen Sterk meedoen

Kijk voor meer informatie op samensterkdag.nl.

Congressen cliëntenraden 2019 – 2021

Informatie van de congressen voor cliëntenraden van 2019 tot en met 2021 is via onderstaande links terug te vinden. Door corona waren de congressen in 2020 en 2021 digitaal.

Congres 2019 – ‘Nieuwe kansen voor cliëntenraden en zorgaanbieders’

Congres 2020 – ‘Kom in beweging’

Congres 2021 – ‘De kunst van de medezeggenschap’

Delen op social media

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief