Het LSR

Sterk in medezeggenschap

Praat mee: zorgverlener-vakbond FBZ heeft je er graag bij

De FBZ (vakbond voor zorgprofessionals) nodigt mensen met een beperking en hun naasten uit om met zorgverleners te komen praten. Deze gesprekken noemen ze dialoogsessies. Alle genodigden mogen hier hun mening geven over goede zorg. De uitkomsten van deze vier gesprekken worden verwerkt in een oproep aan het nieuwe kabinet.

De vakbond voor zorgprofessionals FBZ organiseert vier dialoogsessies over de toekomst van de zorg. Er wordt namelijk meer zorg gevraagd. Maar er werken steeds minder mensen in de zorg. De hoofdvraag is dan ook: hoe kunnen we tóch regelen dat er genoeg goede zorg blijft?

De volgende vragen hebben met die hoofdvraag te maken:

  1. Hoe kunnen we de zorg anders organiseren?
  2. Welke rol hebben innovatie en het veranderen van baan of sector?
  3. Wat zijn goede voorbeelden (‘best practices’)?
  4. Welke verantwoordelijkheid hebben zorgprofessionals, patiënten, zorginstellingen en de politiek?

De uitkomsten van de vier gesprekken verwerkt FBZ in een manifest. Dat manifest willen ze eind 2024 aan het nieuwe kabinet overhandigen. Hiermee kan het kabinet met heel Nederland in gesprek over de toekomst van de zorg.

Wanneer is het eerste gesprek?

Op 28 februari is van 15.00 tot 17.00 uur de eerste dialoogsessie. Deze vindt plaats in congrescentrum NBC Nieuwegein. Zorgprofessionals gaan hier in gesprek met patiënten, cliënten en hun naasten.

Wie doen er mee?

FBZ hoopt op ongeveer 35 zorgprofessionals per bijeenkomst, en op zo’n 15 mensen die met zorgverleners te maken hebben. Ze hopen vooral op mensen die het leuk vinden om over de toekomst van de zorg mee te denken, en die breder kunnen meedenken dan alleen over hun eigen ervaringen.

Welke onderwerpen komen aan bod?

De volgende onderwerpen zullen worden besproken:

  • Zijn we ons voldoende bewust van de problemen die op ons afkomen?
  • Hoe kunnen we de zorg anders/beter organiseren?
  • Wat betekent dit dan voor jou, zorgprofessional en patiënt of cliënt?
  • Wat heb je daar dan voor nodig?

Interesse?

FBZ heeft Ieder(in) gevraagd om dit bericht te verspreiden. Zo kwam dit bij het LSR terecht. Voel je ervoor om mee te praten? Laat het ons dan weten via info@hetlsr.nl. Wij geven dit dan weer door aan Ieder(in).

 

Delen op social media

Over de auteur

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief