Het LSR

Sterk in medezeggenschap

Praat mee over het Kwaliteitskompas Gehandicaptenzorg

Ontvang jij of je naaste zorg en ondersteuning door een zorgaanbieder? Woon je zelfstandig, in een kleinschalige woonvoorziening zoals een zorgboerderij of woon je bij een zorgaanbieder? Praat en denk mee over wat voor jou kwalitatief leven is: op 25 juni, 5 september en 10 september in Utrecht.

Wat is het Kwaliteitskompas?

Het Kwaliteitskompas Gehandicaptenzorg is een landelijk kompas voor het leveren van goede zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking.

  • Het kompas helpt professionals en organisaties om zorg te verbeteren, om te blijven leren en te reflecteren.
  • Het geeft duidelijkheid aan mensen met een beperking, en de netwerken om hen heen, over wat zij mogen verwachten van de zorg en ondersteuning.
  • Het geeft inzicht in kwaliteit.
  • Het helpt leidinggevenden om voorwaarden voor kwaliteit te scheppen.
  • En het levert input op voor het (doorontwikkelen van) beleid en biedt een handvat voor verantwoording naar externe partijen.

Visie op kwaliteit

Het Kwaliteitskompas is gemaakt door mensen van de organisatie VGN en van andere organisaties: de Stuurgroep. Het LSR zit hierin, samen met Ieder(in) en KansPlus, onder andere.

De Stuurgroep Kwaliteitskompas Gehandicaptenzorg (KKGHZ) wil de visie op kwaliteit van zorgverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking aanpassen. De huidige visie is gemaakt in 2013 en er is in die tijd veel gebeurd. Daarom doen we een actieonderzoek, samen met USBO advies van de Universiteit Utrecht. Het betekent dat we samen een (hernieuwde) visie op kwaliteit van zorgverlening aan mensen met beperkingen ontwikkelen.

Praat mee

Als onderdeel van dit actieonderzoek worden er drie zogenaamde werkconferenties ‘Visie op Kwaliteit’ georganiseerd. Dat zijn bijeenkomsten waar we ideeën uitwisselen.

  • Wanneer? Dinsdag 25 juni, donderdag 5 september en dinsdag 10 september
  • Waar? Bij de VGN, Oudlaan 4, in Utrecht
  • Wat? In de werkconferenties wisselen we ideeën uit over de huidige én de toekomstige visie op kwaliteit van zorg en ondersteuning. Wat werkt goed, wat kan beter, welke overeenkomsten en verschillen zijn er?
  • Hoelang? Een werkconferentie duurt drie uur.
  • Wie? Deelnemers zijn vertegenwoordigers uit het veld, waaronder mensen met een beperking en hun naasten.

Schrijf je in voor de werkconferenties op de website van VGN.

Meer lezen?

Je hebt op deze website al vaker iets kunnen lezen over het Kwaliteitskompas. Heb je het even niet meer  scherp? Bekijk dan via de link hieronder hoe het ook alweer zat.

Delen op social media

Over de auteur

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief