Het LSR

Sterk in medezeggenschap

In 2 uur een onderwerp bespreken?
Dat kan met een korte cursus.
De raad gaat aan de slag met 1 onderwerp.
Aan de hand van dia’s, stellingen, een quiz of stappenplan doet u nieuwe kennis op.

Resultaat

  • Na 2 uur weet u de belangrijkste punten van het onderwerp.
  • De raad heeft nieuwe ideeën en tips om mee verder te gaan.

Bedoeld voor

  • Cliëntenraden lichamelijk gehandicaptenzorg (cliënten).
  • Cliëntenraden verstandelijk gehandicaptenzorg (cliënten).

Onderwerpen cursussen en bijeenkomsten

Samenwerken met de manager of de directeur

Soms wil de raad dat de samenwerking met de manager of directeur anders gaat. Het helpt om dit te zeggen. Maar hoe doe je dat? We bedenken samen wat goed gaat. En wat anders zou kunnen. Daarna gaan we oefenen hoe de raad dit kan zeggen tegen de manager of directeur.

Samenwerken met elkaar

Als raad moet je samenwerken met elkaar. Dat gaat niet altijd goed. Maar hoe los je dat op? We bedenken samen wat goed gaat. En wat anders zou kunnen. Wat kun jij zelf doen om het samenwerken prettig te maken? En wat heb je van een ander nodig? De raad maakt nieuwe afspraken op papier. Aan het einde geven we een compliment aan elkaar.

Een werkplan maken

Welke onderwerpen gaat de raad volgend jaar bespreken? En hoe gaat de raad dit doen? Dat kan in een werkplan. We bedenken eerst welke onderwerpen er zijn. Soms zijn dat er veel. Dan kiest de raad wat het belangrijkste is. In de cursus gaat de raad aan het werk met een onderwerp. Dat is een goed voorbeeld om na de cursus ook andere onderwerpen uit te werken

Leren onderhandelen

De raad bespreekt onderwerpen met de manager of directeur. Soms is de raad het niet eens met de manager of directeur. Dan kan de raad onderhandelen. Praten om te zorgen dat de raad bereikt wat hij wil. De cursus geeft voorbeelden om te laten zien wat onderhandelen is. En hoe je dat doet. Zo kan de raad zien wat werkt en wat niet werkt. Daarna gaan we met elkaar oefenen.

Cursus op maat

Staat jullie onderwerp er niet bij? Of wil de raad een aangepaste korte cursus? In een korte cursus op maat kiest de raad vooraf een eigen onderwerp waar de cliëntenraad aan wil werken.

Datum en locatie

Op locatie bij de raad. De datum in overleg met de raad.

Aanmelden en meer informatie

Voor het aanvragen van een cursus of voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons adviespunt. Bel 030 – 299 00 04 of mail naar adviespunt@hetlsr.nl.

Delen op social media

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief