Het LSR

Sterk in medezeggenschap

(open inschrijving)

U bent (pas) lid van de cliëntenraad en heeft behoefte aan het vergroten van informatie over medezeggenschap. Dan is de basiscursus iets voor u. In één dag krijgt u alle informatie over wetgeving en de werkzaamheden van de cliëntenraad. Op vaste data gedurende het jaar wordt de basiscursus medezeggenschap aangeboden. De cursus volgt u samen met andere leden van cliëntenraden, waardoor het mogelijk is om ervaringen en goede voorbeelden uit te wisselen.

Resultaat

  • Heeft u kennis van de inhoud van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz).
  • Weet u hoe u de wet kunt toe passen in de praktijk en wat er nodig is om goed samen te werken met de bestuurder/manager.
  • Heeft u tips en ideeën uitgewisseld over het contact met de achterban.

Onderdelen

Door middel van actieve oefeningen en casuïstiek uit de praktijk toetst u uw kennis over medezeggenschap en het werk van de cliëntenraad. Gedurende de dag vult u uw ‘rugzak’ met nieuwe informatie, ervaringen van anderen en tips hoe het ook kan.

Bedoeld voor

  • Er zijn cursussen voor:
  • cliëntenraden curatieve sector en verwanten gehandicaptenzorg
  • cliëntenraden lichamelijke gehandicaptenzorg
  • cliëntenraden verstandelijke gehandicaptenzorg

Locatie: Kantoor LSR, Utrecht

Voor data en kosten zie agenda

Basiscursus hele cliëntenraad

(cursus op maat)

Voor cliëntenraden die net zijn opgericht of voor cliëntenraden met veel nieuwe leden is het aan te raden de basiscursus met de hele cliëntenraad te volgen. De locatie en de datum worden in overleg met de cliëntenraad bepaald. Ook wordt tijdens deze cursus specifieke aandacht besteed aan de praktijksituatie van de cliëntenraad.

Het LSR is gespecialiseerd in het geven van cursussen aan laaggeletterden. Materiaal is ontwikkeld in eenvoudige taal en/of met pictogrammen. Het LSR kan een speciale cursus op maat geven aangepast aan het niveau van de raad of cliënten.

Voor meer informatie zie cursus op maat

Delen op social media

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief