Data in de gehandicaptenzorg worden steeds belangrijker. We maken steeds meer gebruik van technologie, én er komen dus ook steeds meer data uit deze technologieën zoals apps, robots en zorgoproep systemen. Maar welke data kunnen iets betekenen voor betere zorg en meer zelfredzaamheid voor de cliënt? En waar zijn die data? Hoe kunnen data het dagelijks werk van zorgmedewerkers prettiger, makkelijker en efficiënter maken?
Op deze en andere vragen gaan we de komende jaren de antwoorden vinden in het programma ‘Leren Werken met Data in de gehandicaptenzorg’, dat onderdeel is van de toekomstagenda ‘Zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking’.
LSR in werkgroep ‘Zorgtechnologie en Innovatie’
‘Leren Werken met Data’ doen we sectorbreed, samen met cliënten, verwanten, zorgprofessionals, leveranciers, zorgaanbieders, het onderwijs en andere partijen. Het LSR is lid van de werkgroep Zorgtechnologie en Innovatie (onderdeel Toekomstagenda van het ministerie van VWS). Hierin werken we mee aan het zo goed mogelijk benutten van technologie in de gehandicaptenzorg.
Hiermee wordt hopelijk de eigen regie, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven vergroot, in het algemeen van mensen met een beperking.
- Wil je geïnformeerd worden en op de hoogte blijven? Laat het hier weten.
Deel dit bericht
Of je nu cliënt, zorgmedewerker of ICT-er bent, of je nu veel of weinig weet van data, dit bericht is óók bedoeld voor jou! Stuur dit bericht ook door naar andere mogelijk geïnteresseerden. Iedereen in de sector gehandicaptenzorg is welkom!
Het programma ‘Leren werken met data’ wordt uitgevoerd door academische werkplaats ZoTeG en Academy Het Dorp, in opdracht van het Ministerie van VWS. Alvast meer lezen over het programma kan hier.