Het LSR

Sterk in medezeggenschap

Heeft u de herfst-edities van de vakbladen al?

Een van de grotere voordelen van een lidmaatschap bij het LSR, is toegang tot waardevolle kennis en praktijkverhalen. De herfst-edities van onze bladen Samenspraak en MEDEzeggenschap staan weer vol nieuwsberichten, artikelen en ervaringsverhalen.

MEDEzeggenschap Magazine

MEDEzeggenschap is ons magazine over zeggenschap en medezeggenschap in de curatieve sector. Rode draad in deze editie is: maatwerk. Van medezeggenschap, van de zorg en van de ondersteuning die wij u kunnen geven. Met de mogelijkheden binnen de Wmcz 2018, komt maatwerk binnen handbereik. Dat maakt de vraag naar de noodzaak van een centrale cliëntenraad relevant. Nog zo’n ontwikkeling in de medezeggenschap: ‘representatieve delegatie’ in de Wmcz 2018. En wat weet u over transformatie van de zorg naar de regio en de ontwikkeling van regionale patiëntenparticipatie? U leest er alles over in de herfsteditie van MEDEzeggenschap Magazine.

Samenspraak en Samenspraak IN BEELD

Samenspraak is een vakblad over zeggenschap en medezeggenschap in de gehandicaptenzorg. Samenspraak heeft een losse bijlage in eenvoudige taal, met een grotere rol voor beeld: Samenspraak IN BEELD.

U ziet hierin bijvoorbeeld informatie over de Wmcz 2018 die 3 jaar bestaat. En dat inspraak nieuw is toegevoegd, aan de wet. Elise Koekkoek is ‘Ondersteuner Inspraak’ bij het LSR. Zij legt ook uit hoe inspraak zorgaanbieders en cliëntraden kan helpen.

Ook in deze editie: Het LSR heeft onderzoek gedaan. Daaruit blijkt dat veel zorginstellingen problemen hebben met geld. Ze moeten veel betalen voor personeel, energie, verwarming, eten en drinken. Het LSR geeft tips waar de cliëntenraad op kan letten.

Waarom wachten?

Wist u dat cliëntenraden niet gebonden zijn aan één enkel abonnement? U kunt als LSR-lid voordelig per cliëntenraadslid een abonnement afsluiten. De korting op deze extra exemplaren zijn voor leden t.o.v niet-leden ruim 60%. Heeft u interesse? Mail ons, op info@hetlsr.nl.
Veel leesplezier gewenst!

Delen op social media

Over de auteur

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief