Op dinsdag 20 april vond een online symposium plaats over het werk van de cliëntenvertrouwenspersoon Wzd (CVP Wzd). Deze digitale bijeenkomst werd georganiseerd door de CVP’s Wzd van het LSR als sluitstuk van hun opleiding bij Post-MD Opleidingen.

Inhoudelijk deel

Het team CVP’s Wzd uit regio Twente en Zwolle presenteerde die middag een onderzoek met de titel ‘Ken je mij?’. In dit onderzoek vroegen ze naar aanleiding van een podcast met vertegenwoordigers van cliënten en een oud-zorgmedewerker diverse partijen (zoals familieleden, bestuurders en zorgpersoneel) naar hún ervaringen met, en kennis van de CVP Wzd.

De CVP’s uit regio 6 (Zeeland, Zuid-Hollandse Eilanden, West-Brabant en Rotterdam) organiseerden een interactieve discussie over de dilemma’s in (on)vrijwillige zorg en in het werk van de CVP Wzd. Dit deden ze onder de noemer: de CVP Wzd is TOP: Toegankelijk, Onafhankelijk en Partijdig aan de cliënt.

Afstudeerdeel

Als afsluiting was er het officiële afstudeerdeel waarin er vanuit de docenten en vanuit het LSR door Jasper Boele (directeur van het LSR) en Astrid van Houwelingen (manager externe ondersteuning) een persoonlijk woord was voor iedere geslaagde. Kortom: letterlijk en figuurlijk een geslaagde middag!

Meer weten over de CVP Wzd?

Eén van onze CVP’s uit regio Zeeland werkte onlangs mee aan een informatief item van het actualiteitenprogramma Zeeland Nu van Omroep Zeeland. U bekijkt het hieronder. Of bezoek onze webpagina over de cliëntenvertrouwenspersoon Wzd.

Delen op social media