Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 04/10/2021
13:30 - 17:00

Locatie
Cursus- en vergadercentrum Domstad

Categorieën


Verdieping wet en regelgeving: Wmcz 2018 – Specifieke training voor de Ambtelijk secretaris cliëntenraad VERDIEPING (niveau 2). 

Deze training is onderdeel van de opleiding tot ambtelijk secretaris cliëntenraad VERDIEPING, maar kan ook los gevolgd worden. De gehele opleiding is VASMO gecertificeerd. Hiervoor dienen alle modules binnen een aaneengesloten termijn van 24 maanden te worden behaald en afgesloten.

Flyer AS-opleidingen, opleiding cliëntenraad BASIS en VERDIEPING.

De training Verdieping wet en regelgeving WMCZ 2018 reikt je verdieping van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen en gaat in op lastige juridische zaken, beroepsprocedures en de taak en rol van de commissie van vertrouwenslieden.

Algemeen

Tijdens deze training krijg je praktische tips hoe de Wmcz 2018 te lezen en te interpreteren. Je krijgt praktische tips hoe je juridische teksten eigen te maken en tot slot hoe concrete adviesbrieven van de cliëntenraad te verwoorden. Na het volgen van deze training:

  • Heb je inzicht in een aantal juridische procedures.
  • Heb je inzicht in de Governance Code Zorg.
  • Heb je inzicht in de krachtenvelden die in de zorg spelen.
  • Heb je informatie over de taak, rol, samenstelling en functie van de Commissie van Vertrouwenslieden.
  • Heb je inzicht in de laatste jurisprudentie.
  • Heb je praktische tips en voorbeelden van advies- en instemmingsbrieven.
  • Heb je kennis over het lezen en interpreteren van de Wmcz 2018.

Meer informatie over deze training.

Toelatingscriteria

Ervaring als ambtelijk secretaris cliëntenraad of je hebt de basisopleiding ambtelijk secretaris cliëntenraad afgerond.

Kosten

Verdieping wet- en regelgeving : WMCZ 2018 (1 dagdeel) € 245,–
Handboek Cliëntenraden Zorg € 44,50
De opleidingen zijn opgenomen in het CRKBO-register en vrijgesteld van BTW.

Korting

Ben je ambtelijk secretaris van een cliëntenraad, lid van het LSR en geef je je voor 1 september 2021 op voor de hele opleiding BASIS en/of VERDIEPING (alle trainingen, praktijkopdracht en coachgesprekken), dan ontvang je 15% korting over het totaalbedrag van de kosten (kortingscode: LSR).

Datum & locatie

Deze training wordt gegeven op: Maandag 4 oktober 2021 van 13.30-17.00 uur.

Online maar zodra het weer mogelijk is, zullen de trainingen plaatsvinden bij de trainingslocatie Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht, de trainingslocatie hanteert een uiterst zorgvuldig coronaprotocol.

Certificaat

  • De module wordt afgesloten met een toets. Deelnemers dienen hiervoor een voldoende te behalen.
  • Deze training is onderdeel van de opleiding tot ambtelijk secretaris cliëntenraad VERDIEPING. De gehele opleiding is VASMO gecertificeerd. Hiervoor dienen alle trainingen van Cliëntenraad VERDIEPING binnen een aaneengesloten termijn van 24 maanden te worden behaald en afgesloten.
  • De module is ook los te volgen.

Aanmelden of advies:

Om je zelf aan te melden, klik hier. Je denkt er over een training of opleiding voor ambtelijk secretaris te volgen. Wij/AS-opleidingen vinden het belangrijk dat je de juiste training of opleiding kiest die past bij jouw behoefte, kennisniveau en ervaring. Daar helpen wij je graag bij. Of wellicht heb je nog vragen over een training of opleiding. Ook die vragen beantwoordt AS-opleidingen graag. Persoonlijk opleidingsadvies.

Samenwerking LSR met AS-opleidingen

LSR werkt samen met AS-opleidingen t.a.v. het aanbod van opleidingen voor ambtelijk secretarissen. Vanuit een gezamenlijke visie over de kwaliteit van ondersteuning van cliëntenraden zijn LSR en AS-opleidingen een partnerschap aangegaan om deze opleidingen gezamenlijk aan te bieden.

Cliëntenraden kunnen twee leergangen voor de cliëntenraden volgen; BASIS en VERDIEPING. Beide opleidingen kenmerken zich door een sterke vertaling van theorie naar praktijk, inhoudelijke actualiteit en een persoonlijke aanpak. Daarnaast is er de mogelijkheid om verschillende aanvullende trainingen te volgen.

De BASIS opleiding is voor de startende ambtelijk secretaris. De nadruk ligt op de rol, positie en taken van de cliëntenraad en de ambtelijk secretaris. Natuurlijk is er ruime aandacht voor de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018.

Met de opleiding VERDIEPING ontwikkelt de ambtelijk secretaris zijn cliëntenraadskennis op beleidsniveau. Er wordt ruime aandacht besteed aan actuele onderwerpen en ontwikkeling van (persoonlijke) adviesvaardigheden.

Meer informatie over de samenwerking tussen LSR en AS-opleidingen

Over AS-opleidingen

AS-opleidingen is een initiatief van OR-ondersteuning, intermediair en uitzendbureau voor medezeggenschapsspecialisten. OR-ondersteuning heeft sinds de oprichting in 2004 grote deskundigheid opgebouwd op het gebied van ambtelijk secretarissen. Wij werken voor en met ambtelijk secretarissen. Voor meer informatie over AS-opleidingen

Delen op social media

Over de auteur