Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 20/09/2021
13:30 - 17:00

Locatie
Cursus- en vergadercentrum Domstad

Categorieën


Basis wet en regelgeving: Wmcz 2018 – Specifieke training voor de AS cliëntenraad basis (niveau 1). 

Deze training is onderdeel van de opleiding tot ambtelijk secretaris cliëntenraad BASIS, maar kan ook los gevolgd worden. De gehele opleiding is VASMO gecertificeerd. Hiervoor dienen alle modules binnen een aaneengesloten termijn van 24 maanden te worden behaald en afgesloten.

Flyer AS-opleidingen, opleiding cliëntenraad BASIS en VERDIEPING.

De cliëntenraad dankt zijn bestaan aan de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen. In deze wet zijn de regels en bevoegdheden vastgelegd tussen de organisatie en de cliëntenraad. Als ambtelijk secretaris cliëntenraad wordt er dan ook van je verlangd dat je hiervan op de hoogte bent. Maar ook dat je op de hoogte bent van verdere wetten waarmee de cliëntenraad regelmatig te maken heeft.

Algemeen

De training Wet en Regelgeving zorgt dat je op de hoogte bent van de basis wet- en regelgeving die voor het cliëntenraadswerk van belang zijn en je begrijpt de kaders waarbinnen het cliëntenraadswerk wordt uitgevoerd. Deze training gaat onder meer in op het recht op informatie, overleg, advies, bindende voordracht raad van toezicht, facilitering en ondersteuning. Na het volgen van deze training:

 • Heb je inzicht in de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) 2018.
 • Ben je op de hoogte van de kaders van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen.
 • Ken je het verschil tussen het adviesrecht en het instemmingsrecht.
 • Ken je het begrip ongevraagd advies.
 • Ken je de procedures voor advies- en instemmingsaanvragen en voor ongevraagd advies.
 • Weet je waar je de rechten en plichten van de zorgaanbieder in relatie tot de Wmcz 2018 kunt vinden.
 • Weet je waar je de rechten en plichten van de cliëntenraad in relatie tot de Wmcz 2018 kunt vinden.
 • Kun je advies- en instemmingsaanvragen lezen en begrijpen.

Meer informatie over deze training.

Kosten

Basis wet en regelgeving: Wmcz 2018: (1 dagdeel) € 245,-
Als naslagwerk (niet verplicht): De cliëntenraad in 101 vragen en antwoorden € 19,95
De opleidingen zijn opgenomen in het CRKBO-register en vrijgesteld van BTW.

Korting

Ben je ambtelijk secretaris van een cliëntenraad, lid van het LSR en geef je je voor 1 september 2021 op voor de hele opleiding BASIS en/of VERDIEPING (alle trainingen, praktijkopdracht en coachgesprekken), dan ontvang je 15% korting over het totaalbedrag van de kosten (kortingscode: LSR).

Datum & locatie

Deze training wordt gegeven op: Maandag 20 september 2021 van 13.30 – 17.00 uur .

Online maar zodra het weer mogelijk is, zullen de trainingen plaatsvinden bij de trainingslocatie Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht, de trainingslocatie hanteert een uiterst zorgvuldig coronaprotocol.

Certificaat

 • De training wordt afgesloten met een toets. Deelnemers dienen hiervoor een voldoende te behalen.
 • Deze training is onderdeel van de opleiding tot ambtelijk secretaris cliëntenraad BASIS. De gehele opleiding is VASMO gecertificeerd. Hiervoor dienen alle trainingen van Cliëntenraad BASIS binnen een aaneengesloten termijn van 24 maanden te worden behaald en afgesloten.
 • De training is ook los te volgen.

Aanmelden of advies:

Om je zelf aan te melden, klik hier. Je denkt er over een training of opleiding voor ambtelijk secretaris te volgen. Wij/AS-opleidingen vinden het belangrijk dat je de juiste training of opleiding kiest die past bij jouw behoefte, kennisniveau en ervaring. Daar helpen wij je graag bij. Of wellicht heb je nog vragen over een training of opleiding. Ook die vragen beantwoordt AS-opleidingen graag. Persoonlijk opleidingsadvies.

Samenwerking LSR met AS-opleidingen

LSR werkt samen met AS-opleidingen t.a.v. het aanbod van opleidingen voor ambtelijk secretarissen. Vanuit een gezamenlijke visie over de kwaliteit van ondersteuning van cliëntenraden zijn LSR en AS-opleidingen een partnerschap aangegaan om deze opleidingen gezamenlijk aan te bieden.

Cliëntenraden kunnen twee leergangen voor de cliëntenraden volgen; BASIS en VERDIEPING. Beide opleidingen kenmerken zich door een sterke vertaling van theorie naar praktijk, inhoudelijke actualiteit en een persoonlijke aanpak. Daarnaast is er de mogelijkheid om verschillende aanvullende trainingen te volgen.

De BASIS opleiding is voor de startende ambtelijk secretaris. De nadruk ligt op de rol, positie en taken van de cliëntenraad en de ambtelijk secretaris. Natuurlijk is er ruime aandacht voor de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018.

Met de opleiding VERDIEPING ontwikkelt de ambtelijk secretaris zijn cliëntenraadskennis op beleidsniveau. Er wordt ruime aandacht besteed aan actuele onderwerpen en ontwikkeling van (persoonlijke) adviesvaardigheden.

Meer informatie over de samenwerking tussen LSR en AS-opleidingen

Over AS-opleidingen

AS-opleidingen is een initiatief van OR-ondersteuning, intermediair en uitzendbureau voor medezeggenschapsspecialisten. OR-ondersteuning heeft sinds de oprichting in 2004 grote deskundigheid opgebouwd op het gebied van ambtelijk secretarissen. Wij werken voor en met ambtelijk secretarissen. Voor meer informatie over AS-opleidingen

Delen op social media

Over de auteur