Het LSR

Sterk in medezeggenschap

  • Contrast
  • Layout
  • Tekstgrootte
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 17/01/2022 - 12/09/2022
09:00 - 17:00

Locatie
Seats2meet

Categorieën


Basis rol en positie ambtelijk secretaris cliëntenraad (voorheen: basis ondersteuning cliëntenraad) – Specifieke training voor de AS cliëntenraad basis (niveau 1). 

Deze training is onderdeel van de opleiding tot ambtelijk secretaris cliëntenraad BASIS, maar kan ook los gevolgd worden. De gehele opleiding is VASMO gecertificeerd. Hiervoor dienen alle trainingen van Cliëntenraad BASIS binnen een aaneengesloten termijn van 24 maanden te worden behaald en afgesloten.

Je wilt aan de slag als ambtelijk secretaris cliëntenraad. Dan is inzicht in de centrale rol, taak en positie van de ambtelijk secretaris cliëntenraad in de organisatie van essentieel belang. De werkzaamheden van de ambtelijk secretaris kunnen variëren van secretariële ondersteuning van de cliëntenraad tot het adviseren en coachen van de cliëntenraad. Dat vraagt een goed begrip van je eigen rol en positie. Maar ook van de rol van cliëntenraad en zijn stakeholders in de organisatie.

Algemeen

Tijdens deze training krijgen je inzicht in je eigen rol en positie, maar ook van de taken en positie van de cliëntenraad. Na het volgen van deze training:

 • Heb je kennis over de rol van de ambtelijk secretaris cliëntenraad.
 • Heb je kennis over de positie van ambtelijk secretaris cliëntenraad binnen de medezeggenschap, de organisatie, de verschillende niveaus van ondersteuning de bijbehorende taken en kun je op basis hiervan je werkzaamheden organiseren en uitvoeren.
 • Heb je kennis van de spagaat van de ambtelijk secretaris cliëntenraad.
 • Heb je kennis van rol en positie van de medezeggenschap en cliëntenraad in een organisatie.
 • Heb je kennis over de invloedsruimte van de cliëntenraad.
 • Weet je wie spelers/stakeholders van de cliëntenraad zijn in de organisatie
 • Kan je met het Eisenhouwer model (timemanagement tool) werken.

Meer informatie over deze training.

Vooropleiding, ervaring en opleidingsniveau

 • Enige administratieve en secretariële ervaring is gewenst en passie voor medezeggenschap.

Kosten

Basis ondersteuning cliëntenraad (2 dagdelen) € 490,-
Als naslagwerk (niet verplicht): De cliëntenraad in 101 vragen en antwoorden € 19,95
De opleidingen zijn opgenomen in het CRKBO-register en vrijgesteld van BTW.

Korting

Ben je ambtelijk secretaris van een cliëntenraad, lid van het LSR en geef je je op voor de hele opleiding BASIS en/of VERDIEPING (alle trainingen, praktijkopdracht en coachgesprekken), dan ontvang je 15% korting over het totaalbedrag van de kosten (kortingscode: LSR).

Datum & locatie

Deze training wordt gegeven op: Maandag 17 januari, 23 mei en 12 september 2022 van 9.00 – 17.00 uur.

Onze trainingen vinden plaats bij Seats2Meet Amersfoort CS, Stationsplein 49. Uiteraard hanteert deze locatie de geldende coronamaatregelen.

Certificaat

 • De training wordt afgesloten met een toets. Deelnemers dienen hiervoor een voldoende te behalen.
 • Deze training is onderdeel van de opleiding tot ambtelijk secretaris cliëntenraad BASIS. De gehele opleiding is VASMO gecertificeerd. Hiervoor dienen alle trainingen van Cliëntenraad BASIS binnen een aaneengesloten termijn van 24 maanden te worden behaald en afgesloten.
 • De training is ook los te volgen.

Aanmelden of advies:

Om je zelf aan te melden, klik hier. Je denkt er over een training of opleiding voor ambtelijk secretaris te volgen. Wij/AS-opleidingen vinden het belangrijk dat je de juiste training of opleiding kiest die past bij jouw behoefte, kennisniveau en ervaring. Daar helpen wij je graag bij. Of wellicht heb je nog vragen over een training of opleiding. Ook die vragen beantwoordt AS-opleidingen graag. Persoonlijk opleidingsadvies.

Samenwerking LSR met AS-opleidingen

LSR werkt samen met AS-opleidingen t.a.v. het aanbod van opleidingen voor ambtelijk secretarissen. Vanuit een gezamenlijke visie over de kwaliteit van ondersteuning van cliëntenraden zijn LSR en AS-opleidingen een partnerschap aangegaan om deze opleidingen gezamenlijk aan te bieden.

Cliëntenraden kunnen twee leergangen voor de cliëntenraden volgen; BASIS en VERDIEPING. Beide opleidingen kenmerken zich door een sterke vertaling van theorie naar praktijk, inhoudelijke actualiteit en een persoonlijke aanpak. Daarnaast is er de mogelijkheid om verschillende aanvullende trainingen te volgen.

De BASIS opleiding is voor de startende ambtelijk secretaris. De nadruk ligt op de rol, positie en taken van de cliëntenraad en de ambtelijk secretaris. Natuurlijk is er ruime aandacht voor de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018.

Met de opleiding VERDIEPING ontwikkelt de ambtelijk secretaris zijn cliëntenraadskennis op beleidsniveau. Er wordt ruime aandacht besteed aan actuele onderwerpen en ontwikkeling van (persoonlijke) adviesvaardigheden.

Meer informatie over de samenwerking tussen LSR en AS-opleidingen

Over AS-opleidingen

AS-opleidingen is een initiatief van OR-ondersteuning, intermediair en uitzendbureau voor medezeggenschapsspecialisten. OR-ondersteuning heeft sinds de oprichting in 2004 grote deskundigheid opgebouwd op het gebied van ambtelijk secretarissen. Wij werken voor en met ambtelijk secretarissen. Voor meer informatie over AS-opleidingen

Delen op social media

Over de auteur

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief