Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 04/10/2021
09:00 - 12:30

Locatie
Cursus- en vergadercentrum Domstad

Categorieën


Inrichting cliëntmedezeggenschap – Specifieke training voor de Ambtelijk secretaris cliëntenraad VERDIEPING (niveau 2). 

Deze training is onderdeel van de opleiding tot ambtelijk secretaris cliëntenraad VERDIEPING, maar kan ook los gevolgd worden. De gehele opleiding is VASMO gecertificeerd. Hiervoor dienen alle modules binnen een aaneengesloten termijn van 24 maanden te worden behaald en afgesloten.

Flyer AS-opleidingen, opleiding cliëntenraad BASIS en VERDIEPING.

Hoewel het misschien wel zo lijkt is de inrichting van de cliëntmedezeggenschap niet overal hetzelfde. De manier waarop de cliëntmedezeggenschap wordt ingericht is afhankelijk van een aantal factoren die zijn vastgelegd in de Medezeggenschaps- regeling en het Reglement van de cliëntenraad.

Algemeen

Tijdens deze training krijg je inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van de inrichting van cliëntmedezeggenschap en jouw rol als ambtelijk secretaris bij verandering en vernieuwing van de cliëntmedezeggenschap. Je krijgt praktijkvoorbeelden van verschillende manieren om de cliëntmedezeggenschap in te richten. We gaan in op cliëntmedezeggenschap van verschillende settingen in de zorg. Na het volgen van deze training:

 • Ken je verschillen in de inrichting van cliëntmedezeggenschap.
 • Weet je in grote lijnen hoe de cliëntmedezeggenschap is geregeld in de:
  • Instellingen waar mensen langdurig verblijven (instellingen voor mensen met een beperking, langdurige zorg in een psychiatrisch ziekenhuis, etc).
  • Instellingen met 24-uurszorg ((psychiatrische) ziekenhuizen en revalidatiecentra.
  • Ambulante zorg (Wlz-zorg thuis, dagbesteding, gezondheidscentra en thuiszorg).
 • Heb je kennis over op welke wijze de cliëntmedezeggenschap zich kan veranderen/vernieuwen.
 • Weet je op welke wijze de cliëntenraad zijn medezeggenschapsregeling kan wijzigen.
 • Weet je op welke wijze de cliëntenraad zijn reglement kan wijzigen.
 • Ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van vernieuwende medezeggenschap.

Meer informatie over deze training.

Toelatingscriteria

Ervaring als ambtelijk secretaris cliëntenraad of je hebt de basisopleiding ambtelijk secretaris cliëntenraad afgerond.

Kosten

Inrichting cliëntmedezeggenschap (1 dagdeel) € 245,–
Handboek Cliëntenraden Zorg € 44,50
De opleidingen zijn opgenomen in het CRKBO-register en vrijgesteld van BTW.

Korting

Ben je ambtelijk secretaris van een cliëntenraad, lid van het LSR en geef je je voor 1 september 2021 op voor de hele opleiding BASIS en/of VERDIEPING (alle trainingen, praktijkopdracht en coachgesprekken), dan ontvang je 15% korting over het totaalbedrag van de kosten (kortingscode: LSR).

Datum & locatie

Deze training wordt gegeven op: Maandag 4 oktober 2021 van 9.00 – 12.30 uur.

Online maar zodra het weer mogelijk is, zullen de trainingen plaatsvinden bij de trainingslocatie Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht, de trainingslocatie hanteert een uiterst zorgvuldig coronaprotocol.

Certificaat

 • De module wordt afgesloten met een toets. Deelnemers dienen hiervoor een voldoende te behalen.
 • Deze module is onderdeel van de opleiding tot ambtelijk secretaris cliëntenraad VERDIEPING. De gehele opleiding is VASMO gecertificeerd. Hiervoor dienen alle trainingen/modules van Cliëntenraad VERDIEPING binnen een aaneengesloten termijn van 24 maanden te worden behaald en afgesloten.
 • De module is ook los te volgen.

Aanmelden of advies:

Om je zelf aan te melden, klik hier. Je denkt er over een training of opleiding voor ambtelijk secretaris te volgen. Wij/AS-opleidingen vinden het belangrijk dat je de juiste training of opleiding kiest die past bij jouw behoefte, kennisniveau en ervaring. Daar helpen wij je graag bij. Of wellicht heb je nog vragen over een training of opleiding. Ook die vragen beantwoordt AS-opleidingen graag. Persoonlijk opleidingsadvies.

Samenwerking LSR met AS-opleidingen

LSR werkt samen met AS-opleidingen t.a.v. het aanbod van opleidingen voor ambtelijk secretarissen. Vanuit een gezamenlijke visie over de kwaliteit van ondersteuning van cliëntenraden zijn LSR en AS-opleidingen een partnerschap aangegaan om deze opleidingen gezamenlijk aan te bieden.

Cliëntenraden kunnen twee leergangen voor de cliëntenraden volgen; BASIS en VERDIEPING. Beide opleidingen kenmerken zich door een sterke vertaling van theorie naar praktijk, inhoudelijke actualiteit en een persoonlijke aanpak. Daarnaast is er de mogelijkheid om verschillende aanvullende trainingen te volgen.

De BASIS opleiding is voor de startende ambtelijk secretaris. De nadruk ligt op de rol, positie en taken van de cliëntenraad en de ambtelijk secretaris. Natuurlijk is er ruime aandacht voor de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018.

Met de opleiding VERDIEPING ontwikkelt de ambtelijk secretaris zijn cliëntenraadskennis op beleidsniveau. Er wordt ruime aandacht besteed aan actuele onderwerpen en ontwikkeling van (persoonlijke) adviesvaardigheden.

Meer informatie over de samenwerking tussen LSR en AS-opleidingen

Over AS-opleidingen

AS-opleidingen is een initiatief van OR-ondersteuning, intermediair en uitzendbureau voor medezeggenschapsspecialisten. OR-ondersteuning heeft sinds de oprichting in 2004 grote deskundigheid opgebouwd op het gebied van ambtelijk secretarissen. Wij werken voor en met ambtelijk secretarissen. Voor meer informatie over AS-opleidingen

Delen op social media

Over de auteur