Het LSR

Sterk in medezeggenschap

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 26/02/2024
18:30 - 20:30

Categorieën


Dat de krappe arbeidsmarkt invloed heeft op het aantal medewerkers in de gehandicaptenzorg is meer dan bekend. Inmiddels is het begrip ‘personeelstekort’ niet meer weg te denken uit de zorg. Er worden door cliënten en verwanten met organisaties en belangenbehartigers zorgen gedeeld en gekeken naar hoe om te gaan met de tekorten. Eén van de zorgen is dat kwaliteit van zorg te lijden heeft onder te weinig personeel.

Betrokkenheid bij kwaliteit en rapportage daarover

Het Kwaliteitskompas Gehandicaptenzorg 2023 – 2028 (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland) is een landelijk kompas voor het leveren van goede zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking. De kwaliteitscyclus staat beschreven in bouwsteen vier van het Kwaliteitskompas: Inzicht in kwaliteit middels tweejaarlijks een kwaliteitsbeeld en in het tussenliggende jaar een voortgangsbericht kwaliteit. Cliënten en verwanten worden betrokken bij totstandkoming ervan is het streven.

In deze bijeenkomst gaan we in op het tot stand komen van het kwaliteitsbeeld, welke betrokkenheid bij de totstandkoming deelnemers ervaren en hoe de verbinding tussen kwaliteitsbeleid en het oplossen van personeelstekort te leggen is.

Bedoeld voor

Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle leden van centrale cliëntenraden en verwantenraden in de gehandicaptenzorg die lid zijn van het LSR.

Datum, tijd en locatie

  • maandag 26 februari 2024
  • van 18.30 tot 20.30 uur
  • online

Kosten

  • Gratis voor leden

Aanmelden

Wij hanteren een minimum van 5 deelnemers en een maximum van 20 deelnemers.

Aanmelden kan door het invullen van onderstaand aanmeldingsformulier, er kunnen meerdere deelnemers tegelijk worden aangemeld (indien van toepassing). Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van aanmelding. U ontvangt, uiterlijk één week voor aanvang, een definitieve bevestiging met daarin de link en het programma.

Delen op social media

Over de auteur

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief