Het LSR

Sterk in medezeggenschap

  • Contrast
  • Layout
  • Tekstgrootte
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 10/03/2022 - 12/12/2022
Hele dag

Locatie
Seats2meet

Categorieën


Opleiding Ambtelijk secretaris cliëntenraad VERDIEPING (niveau 2), mét korting voor LSR-leden.

De ambtelijk secretaris werkt als dé facilitator voor medezeggenschap. Je hebt inhoudelijke kennis om de cliëntenraad bij specifieke CR-vraagstukken te begeleiden en adviseren. Je faciliteert de werkprocessen van de cliëntenraad.

De opleiding ambtelijk secretaris cliëntenraad VERDIEPING geeft je een verdieping van je cliëntenraadskennis op beleidsniveau en besteedt ruime aandacht aan actuele CR-onderwerpen en de ontwikkeling van je persoonlijke (advies)vaardigheden.

De trainingen kunnen apart worden gevolgd en niet noodzakelijkerwijs in een specifieke volgorde en op verschillende niveaus. Je kunt hiermee je eigen keuze maken uit een menu van trainingen die op dat moment aansluiten op jouw specifieke wensen en/of benodigde vaardigheden.

Bijzonder aan deze vakopleidingen is dat sommige trainingen ook onderdeel uitmaken van de opleiding tot ambtelijk secretaris ondernemingsraad.

Leerdoelen

 • Kennis over nieuwe organisatievormen, diverse medezeggenschapsstructuren en op welke wijze en wanneer deze kunnen worden ingezet.
 • Kennis over de rol en positie van ambtelijk secretaris cliëntenraad binnen de medezeggenschap, de organisatie, de verschillende niveaus van ondersteuning en de daaraan gekoppelde taken.
 • Kennis van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen en inzet van of advies over bijbehorende rechten.
 • Kennis over organisatie van medezeggenschap binnen zorginstellingen.
 • Kennis over communicatiestrategie en vertaling in een concrete uitwerking van boodschap, planning en inzet van (moderne) communicatiemiddelen. Of advies hierover aan de ondernemingsraad.
 • Kennis en toepassing van of advies over inzet van verschillende communicatietechnieken voor een optimale communicatie tussen betrokkenen.
 • Kennis en inzet van diverse analysemodellen om CR-thema’s, voorgenomen besluiten en notities te analyseren.
 • Kennis en advies over inrichting van een efficiënte en effectieve vergadering, eventueel met gebruik van moderne, digitale vergadertechnieken.
 • Kennis en advies over groepsdynamica.

Opbouw van de opleiding

De opleiding VERDIEPING bestaat uit 8 trainingen:

De gehele opleiding is VASMO gecertificeerd. Hiervoor dienen alle trainingen van Cliëntenraad VERDIEPING binnen een aaneengesloten termijn van 24 maanden te worden behaald en afgesloten. De trainingen zijn ook los te volgen.

Meer informatie over de opleiding ambtelijk secretaris cliëntenraad VERDIEPING.

Vooropleiding, ervaring en opleidingsniveau

 • Vooropleiding: HBO werk- en denkniveau
 • Opleidingsniveau opleiding Ambtelijk secretaris cliëntenraad VERDIEPING: HBO

Kosten

 • Inrichting cliëntmedezeggenschap, 1 dagdeel – € 245,-
 • Verdieping wet en regelgeving: Wmcz 2018, 1 dagdeel – € 245,-
 • Kennis en toepassing van analysemodellen, 2 dagdelen – € 490,-
 • Opzetten en inrichten van vergaderingen, 2 dagdelen – € 490,-
 • Groepsdynamica, 2 dagdelen – € 490,-
 • Communicatie in lastige situaties, 2 dagdelen – € 490,-
 • Praktijk voor AS niveau 2, in gezamenlijk overleg, praktijkopdracht – € 165,-
 • Coaching voor AS niveau 2, in gezamenlijk overleg, 2 skype-gesprekken – € 215,-

De opleidingen zijn opgenomen in het CRKBO-register en vrijgesteld van BTW.

Korting

Ben je ambtelijk secretaris van een cliëntenraad, lid van het LSR en geef je je op voor de hele opleiding BASIS en/of VERDIEPING (alle trainingen, praktijkopdracht en coachgesprekken), dan ontvang je 15% korting over het totaalbedrag van de kosten (kortingscode: LSR).

Locatie

Onze trainingen vinden plaats bij Seats2Meet Amersfoort CS Stationsplein 49. Uiteraard hanteert deze locatie de geldende coronamaatregelen.

Aanmelden of advies:

Om je zelf aan te melden, klik hier. Je denkt er over een training of opleiding voor ambtelijk secretaris te volgen. Wij/AS-opleidingen vinden het belangrijk dat je de juiste training of opleiding kiest die past bij jouw behoefte, kennisniveau en ervaring. Daar helpen wij je graag bij. Of wellicht heb je nog vragen over een training of opleiding. Ook die vragen beantwoordt AS-opleidingen graag. Persoonlijk opleidingsadvies.

Samenwerking LSR met AS-opleidingen

LSR werkt samen met AS-opleidingen t.a.v. het aanbod van opleidingen voor ambtelijk secretarissen. Vanuit een gezamenlijke visie over de kwaliteit van ondersteuning van cliëntenraden zijn LSR en AS-opleidingen een partnerschap aangegaan om deze opleidingen gezamenlijk aan te bieden.

Cliëntenraden kunnen twee leergangen voor de cliëntenraden volgen; BASIS en VERDIEPING. Beide opleidingen kenmerken zich door een sterke vertaling van theorie naar praktijk, inhoudelijke actualiteit en een persoonlijke aanpak. Daarnaast is er de mogelijkheid om verschillende aanvullende trainingen te volgen.

De BASIS opleiding is voor de startende ambtelijk secretaris. De nadruk ligt op de rol, positie en taken van de cliëntenraad en de ambtelijk secretaris. Natuurlijk is er ruime aandacht voor de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018.

Met de opleiding VERDIEPING ontwikkelt de ambtelijk secretaris zijn cliëntenraadskennis op beleidsniveau. Er wordt ruime aandacht besteed aan actuele onderwerpen en ontwikkeling van (persoonlijke) adviesvaardigheden.

Meer informatie over de samenwerking tussen LSR en AS-opleidingen

Over AS-opleidingen

AS-opleidingen is een initiatief van OR-ondersteuning, intermediair en uitzendbureau voor medezeggenschapsspecialisten. OR-ondersteuning heeft sinds de oprichting in 2004 grote deskundigheid opgebouwd op het gebied van ambtelijk secretarissen. Wij werken voor en met ambtelijk secretarissen. Voor meer informatie over AS-opleidingen.

Delen op social media

Over de auteur

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief