Het LSR

Sterk in medezeggenschap

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 24/11/2023
10:00 - 13:00

Categorieën


Twee keer per jaar organiseert het LSR netwerkbijeenkomsten voor de cliëntenraden revalidatiecentra. Tijdens een netwerkbijeenkomst staat het uitwisselen van ervaringen en het leren van en met elkaar centraal. Per keer is er een thema.

Inleiding

In mei 2023 heeft Revalidatie Nederland (RN) de ‘Handreiking Regionale Samenwerking MSR-GRZ’[1] uitgebracht. Een handreiking voor de leden van RN, met handvatten om tot meer regionale samenwerking te komen. Het accent ligt op samenwerking tussen MSR en GRZ .

Nu Regionalisering een belangrijk onderdeel is van het Integraal Zorg Akkoord (IZA) is deze handreiking des te interessanter om eens voor het voetlicht te brengen. Daarom heeft het LSR aan Revalidatie Nederland gevraagd om tijdens deze bijeenkomst de Handreiking toe te lichten en erover in gesprek te gaan met deelnemers uit cliëntenraden.

Programma

09.50 – 10.10 uur                    Inloggen

10.00 – 10.10 uur                    Welkom en even voorstellen

10.10 – 11.15 uur                      RN licht de handreiking toe en beantwoord vragen. We gaan in gesprek: wat zijn belangrijke hoofdlijnen in de handreiking en welke handvatten kan het wellicht ook bieden aan cliëntenraden?  Welke aanknopingspunten zien we ten aanzien van de regionalisering zoals het IZA voorstaat?

11.15 – 11.25 uur                      Pauze

11.25 – 12.15 uur                     Netwerken: overige vragen en ervaringen delen. We inventariseren onderwerpen, vragen die leven en waar deelnemers graag ervaringen en/of antwoorden van andere deelnemers over willen horen. We gaan hierover in gesprek.

12.15 – 12.30 uur                    Korte terug blik op de gesprekken en afsluiting.

[1] MSR = Medisch Specialistische Zorg; GRZ = Geriatrische Revalidatie Zorg

Tijd:                            10.00 – 12.30 uur

Voor:                          Cliëntenraden Revalidatiecentra

Locatie:                      online

Kosten:                      gratis voor leden

Aantal deelnemers: min. 5 en max. 20

 

Delen op social media

Over de auteur

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief