Het LSR

Sterk in medezeggenschap

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 13/10/2023
11:00 - 13:00

Categorieën


Twee maal per jaar organiseert het LSR netwerkbijeenkomsten voor cliëntenraden uit de eerstelijnszorg (huisartsenposten, ambulancezorg enzovoort) Tijdens een netwerkbijeenkomst staat het uitwisselen van ervaringen en het leren van en met elkaar centraal. Per keer is er een thema en een spreker.

Thema: Zorgcoördinatiecentra en acute zorg.

In 2025 moet er in elke acute zorgregio een zorgcoördinatiecentrum (ZCC) zijn ingericht. Dat heeft minister Kuipers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) besloten na een advies van betrokken partijen uit de acute zorg. In een zorgcoördinatiecentrum wordt in een regio de toegeleiding naar acute zorg door verschillende zorgaanbieders gezamenlijk en gecoördineerd ingericht om patiënten zo snel mogelijk de juiste zorg door de juiste zorgverlener op de juiste tijd en plaats te kunnen bieden.

Lees ook het rapport landelijke inrichting zorgcoordinatie

Wat betekent dit voor de huisartsenposten en ambulance zorg? Hoe kunnen cliëntenraden betrokken zijn en blijven bij deze ontwikkelingen? Welke invloed kunnen cliëntenraden uitoefenen t.a.v. het oprichten van ZCC’s? Wat zijn de ervaringen tot nu toe en aan welke tips is er behoefte?

Doel

Tijdens deze bijeenkomst wordt u geïnformeerd over de ontwikkelingen door S. Han van de raad van bestuur Huisartsenpost Rijnmond. Tevens zal Wout Barentsen, adviseur medezeggenschap van het LSR, informatie geven vanuit het perspectief van de cliëntenraad: waar ligt de invloed van de cliëntenraad?

We wisselen ervaringen uit en geven adviezen om hiermee aan de slag te gaan. Het LSR begeleidt het gesprek. U kunt een inspirerende ontmoeting verwachten waarbij u meegenomen wordt in de actualiteit.

Programma

Sprekers:

Dhr S. Han, raad van bestuur van Huisartsenpost Rijnmond, geeft een presentatie. Hij zal ingaan op het werken in ZCC. Specifiek zal hij vertellen over visie, keuzes en strategie waarvoor de huisartsenpost Rijnmond kiest en wat dit kan opleveren en de samenwerking met de cliëntenraad.

Wout Barentsen, adviseur medezeggenschap van het LSR, en tijdelijk betrokken bij de cliëntenraad van de huisartsenpost Rijnmond, geeft informatie vanuit het perspectief van de cliëntenraad. Hij zal ingaan op waar de invloed van de cliëntenraad ligt.

Wat u verder kunt verwachten:

  • Een presentatie over zorgcoördinatiecentra en acute zorg en regiobeelden.
  • Informatie over rechten van cliëntenraden en handvatten voor het werk van cliëntenraden.
  • Het delen van ervaringen en mogelijkheid tot netwerken.

Bedoeld voor

Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle leden van cliëntenraden eerstelijnszorg en met name huisartsenposten en ambulance zorg.

Datum:                      13 oktober 2023

Tijd:                            11.00 – 13.00 uur

Voor:                          Cliëntenraden eerstelijnszorg

Locatie:                      online

Kosten:                      gratis voor leden

Aanmelden

Wij hanteren een minimum van 5 deelnemers en een maximum van 20 deelnemers.

Aanmelden kan door het invullen van onderstaand aanmeldingsformulier, er kunnen meerdere deelnemers tegelijk worden aangemeld (indien van toepassing). Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van aanmelding. U ontvangt, uiterlijk één week voor aanvang, een definitieve bevestiging met daarin de link en het programma.

Delen op social media

Over de auteur

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief