Het LSR

Sterk in medezeggenschap

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 15/03/2024
10:00 - 17:00

Locatie
BOVAGhuis

Categorieën


Het LSR organiseert een inspirerende dag voor ondersteuners van cliëntenraden met als thema ‘Samen nieuwe patronen ontdekken’. Je wordt uitgenodigd anders te kijken naar wat je altijd al doet bij het ondersteunen van cliëntenraden.

Bekijk het volledige programmaboekje.

Durf je ook iets anders te doen? Durf je fouten te maken? En wat is de leuke kant van fouten maken? In de ochtend zal Remko van der Drift van het instituut voor Faalkunde een masterclass hierover verzorgen. In dit filmpje kun je alvast zien wie Remko is.

In de middag kun je twee workshops volgen. Hieronder staan de workshops waaruit je kunt kiezen. Op het aanmeldformulier kun je bij ‘eventuele opmerkingen’ twee voorkeuren aangeven.

Workshops

 1. Creatief aan de slag!
  Als ondersteuner, maar ook als cliëntenraad kun je een vast patroon van vergaderen hebben.
  Een andere werkvorm of ander materiaal kan helpen om raadsleden anders te laten kijken en andere informatie naar boven krijgen. In deze actieve workshop doe je nieuwe inspiratie hiervoor op.
 2. Als het even niet zo lekker loopt.
  Het kan in de beste raden voorkomen. Het loopt allemaal even niet zo lekker. De spanning loopt op en er is onenigheid met de bestuurder of manager. Of juist de onderlinge samenwerking staat onder druk. Hoe kun je als ondersteuner dit patroon doorbreken? Wat heb je nodig om als ondersteuner hierin effectief te zijn? Je bent er voor de cliënten, maar kent ook de realiteit van de organisatie. In deze workshop ga je hiermee aan de slag. Wat is helpend en wat moet je vooral niet doen.
 3. De kunst van het vragen stellen. (Vol)
  Je werkt mogelijk volgens een vast patroon en gebruikt een vast repertoire aan vragen en interventies om raadsleden te stimuleren. Zou er meer mogelijk zijn? Zijn er andere prikkelende vragen of interventies die je kunt inzetten om informatie ter tafel te krijgen? Of juist om iedereen aan te moedigen deel te nemen aan het gesprek? En hoe kunnen goede vragen de cliëntenraad ook helpen om bruikbare informatie uit de achterban te krijgen? Ontdek het in deze workshop.
 4. Deep Democracy (Vol)
  Deep Democracy biedt methoden voor het voeren van goede gesprekken, betere besluitvorming en aangaan van conflicten. Door vrijmoedig te spreken en openhartig te luisteren. De kunst is alle stemmen, ook de minder populaire, te horen. Welke patronen herken je in jouw overleggen? Welke zijn wenselijk, en waar wil je juist vanaf? In deze workshop krijg je een korte theoretische inleiding, waarna we met een eigen situatie aan de slag gaan.

Bedoeld voor

Ondersteuners en coaches van cliëntenraden in de zorg.

Datum, tijd en locatie

 • Vrijdag 15 maart 2024
 • 10.00 – 17.00 uur
 • BOVAGhuis, Bunnik

Kosten

Deelnemers betalen € 175 per persoon vrij van btw. Daarbij zijn koffie, thee en lunch inbegrepen. Er zijn beperkte plaatsen, dus schrijf je gauw in!

Aanmelden

Voor inschrijven na 11 maart 2023 kan u contact opnemen met het LSR.

 

Delen op social media

Over de auteur

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief