Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 14/06/2021
19:00 - 21:00

Categorieën


Bent u cliëntenraad of cliëntenraad in oprichting voor een eerstelijnszorginstelling? Het LSR organiseert  op maandagavond 14 juni speciaal voor u een (interactieve) netwerkbijeenkomst. Een avond waar u nieuwe kennis kunt opdoen over de Wmcz 2018, ervaringen kunt uitwisselen met collega-raadsleden en uw medezeggenschapswerk kunt verdiepen. Waar lopen andere cliëntenraadsleden (bij de oprichting) tegenaan? En hoe richten zij hun werkzaamheden en samenwerking met de overlegpartner in?

Medezeggenschap via cliëntenraden en het wegen van het cliëntperspectief bij beleidskeuzes is relatief nieuw binnen organisaties in de eerste lijn. De Wmcz 2018 vraagt van u als cliëntenraad dat u de uitgangspunten voor goede medezeggenschap met uw overlegpartner bespreekt. Deze uitgangspunten krijgen vervolgens praktische ‘handen en voeten’ in de medezeggenschapsregeling.

Medezeggenschapsregeling

Tijdens de bijeenkomst delen we kennis en ervaringen over de inhoud van de medezeggenschapsregeling en over het gesprek met de bestuurder over de gezamenlijke visie op medezeggenschap:

  • Welke doelen heeft medezeggenschap?
  • Welke onderdelen zijn verplicht om op te nemen in de medezeggenschapsregeling?
  • Welke keuzes kunnen de cliëntenraad en overlegpartner maken?

We nodigen u tijdens deze avond van harte uit zelf thema’s en vragen in te brengen en mee te denken met collega-raadsleden. Het doel van de netwerkbijeenkomst is het opdoen van inspiratie, nieuwe inzichten en ideeën over de rol van cliëntenraden.

Geen lid van het LSR, ook dan bent u welkom

Deze netwerkbijeenkomst is bedoeld voor cliëntenraden in de eerstelijnszorg (huisartsenposten/praktijken, gezondheidscentra, fysiotherapiepraktijken, tandartspraktijken etc.). De avond is zowel toegankelijk voor leden als voor niet-leden van het LSR.

Datum

Maandag 14 juni 2021 van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Locatie

De definitieve locatie is vanwege de coronamaatregelen nog niet bekend.
De cursus wordt of online aangeboden of op het kantoor van LSR, Australiëlaan 11 A (3e etage), 3526 AB Utrecht.

Kosten

Deelname is gratis voor zowel leden als niet-leden.

Aantal deelnemers

Als de coronamaatregelen vóór de datum van deze cursus zijn versoepeld wordt de cursus aangeboden op onze locatie in Utrecht en geldt het beleid dat door het RIVM is geadviseerd. Wij hanteren in dat geval een met dat beleid overeenkomend maximum aantal deelnemers.
Mochten de maatregelen niet zijn versoepeld dan wordt de cursus online aangeboden en hanteren wij een maximum aantal van 12 deelnemers.

Aanmelden en meer informatie

Meldt u aan via het aanmeldingsformulier. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief met een uitgebreid programma en een routebeschrijving. Je kunt je tot 2 weken voor de bijeenkomst aanmelden.
Voor meer informatie en/of vragen kunt u terecht bij het secretariaat van het LSR per mail info@hetlsr.nl of telefonisch 030-293 76 64.

Delen op social media

Over de auteur