Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 17/09/2021
10:00 - 16:00

Categorieën


Als coach/ondersteuner van de cliëntenraad is het ondersteunen van de medezeggenschap je vak. Met netwerkbijeenkomsten wil het LSR bijdragen aan een professionele invulling van het vak van de ondersteuner/coach.

Programma

Ochtend
Veel cliëntenraden willen op tijd betrokken zijn bij de besluitvorming binnen de organisatie. Hoe eerder de cliëntenraad betrokken is, hoe sneller, makkelijker en beter de organisatie advies en inzichten van de cliëntenraad mee kan laten wegen en er een open gesprek over wederzijdse belangen kan plaatsvinden. Echter, in de praktijk blijkt dat cliëntenraden vaak te laat informatie ontvangen of een vraag krijgen waarover de overlegpartner ‘volgende week’ graag een advies ontvangt. Dat geeft een cliëntenraad het gevoel dat hij al met 0 – 1 achter staat.

Hoe kan een cliëntenraad er zelf voor zorgen dat hij eerder gezien en gehoord wordt door zijn overlegpartner? Welke concrete mogelijkheden zijn er? Tijdens de ochtend delen we kennis, ervaringen, valkuilen en kansen.

Middag
In de middag kun je zelf thema’s en vragen inbrengen en denk je mee met collega-coaches/ondersteuners. Het doel van de netwerkbijeenkomst is opdoen van inspiratie, nieuwe inzichten en ideeën. In een interactieve setting levert de dag reflectie en bewustwording op over je eigen functie en hoe je deze uitvoert.

Bedoeld voor

Ondersteuners en coaches cliëntenraden langdurige zorg, die lid zijn van het LSR.

Leden ontvangen automatisch een uitnodiging.

Datum en tijd

Vrijdag 17 september 2021 van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Locatie

De cursus wordt online aangeboden.

Kosten

€ 95,– (inclusief lunch en materiaal) alleen toegankelijk voor ondersteuners/coaches waarvan de cliëntenraad lid is van het LSR

Aantal deelnemers

De cursus wordt online aangeboden. Wij hanteren een maximum aantal deelnemers.

Aanmelden

Je kunt je tot 2 weken voor de bijeenkomst aanmelden. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en routebeschrijving.

Voor vragen: secretariaat van het LSR via info@hetlsr.nl) of 030-293 76 64.

Delen op social media

Over de auteur