Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 12/03/2021
10:00 - 15:30

Categorieën


Als ambtelijk secretaris ben je de spil van de cliëntenraad. Omdat je een solistische functie hebt, is het belangrijk om samen met collega ambtelijk secretarissen ervaringen uit te wisselen en je werk te verdiepen. Het LSR organiseert daarom netwerkbijeenkomsten.

Programma

Ochtend
Met de komst van de Wmcz 2018 is het voor de cliëntenraad verplicht om actief het contact op te zoeken met de achterban. Het LSR merkt dat cliëntenraden zich heel bewust zijn van deze verantwoordelijkheid. Cliëntenraden willen de cliënten die zij vertegenwoordigen ook graag raadplegen en horen wat hun wensen en ideeën zijn. Maar hoe doet een cliëntenraad dat op een goede en aantrekkelijke manier? Welke hobbels en valkuilen komen cliëntenraden tegen in de praktijk? In de ochtend gaan we met elkaar in gesprek en ontdekken we welke vormen in de praktijk goed werken. Je ontvangt tips en ideeën en deelt actieplannen met elkaar. En we delen welke rol de ambtelijk secretaris heeft bij het bedenken, voorbereiden en uitvoeren van het contact met de achterban. We vragen aan deelnemers eigen voorbeelden van achterbancontact (en actieplan als dat mogelijk is) mee te nemen en te presenteren.

Middag
In de middag kun je zelf thema’s en vragen inbrengen en denk je mee met collega-ambtelijk secretaris. Het doel van de netwerkbijeenkomst is opdoen van inspiratie, nieuwe inzichten en ideeën. In een interactieve setting levert de dag reflectie en bewustwording op over je eigen functie en hoe je deze uitvoert.

Bedoeld voor

Ambtelijk secretarissen van cliëntenraden in alle zorg- en welzijnssectoren, die lid zijn van het LSR.

Leden ontvangen automatisch een uitnodiging.

Datum en tijd

Vrijdag 12 maart 2021 van 10.00 uur tot 15.30 uur

Locatie

De cursus wordt online aangeboden.

Kosten

€ 95,– (inclusief materiaal) alleen toegankelijk voor ambtelijk secretarissen waarvan de cliëntenraad lid is van het LSR

Aantal deelnemers

De cursus wordt online aangeboden. Het maximum aantal deelnemers is 20.

Aanmelden

Je kunt je tot 2 weken voor de bijeenkomst aanmelden. Na aanmelding ontvang je een bevestiging.

Voor vragen: secretariaat van het LSR via info@hetlsr.nl) of 030-293 76 64.

Delen op social media

Over de auteur