Het LSR

Sterk in medezeggenschap

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 09/06/2023
10:00 - 12:00

Categorieën


Technologie en digitalisering

In deze online bijeenkomst informeren we kort over de landelijke ontwikkelingen. We gaan daarbij in op wat rechten van de cliëntenraad zijn. En geven handvatten om aan de slag te gaan.

Floor van Kraaij, adviseur medezeggenschap van het LSR, begeleidt het gesprek. Een inspirerende ontmoeting waarbij u op speelse wijze meegenomen wordt in de actualiteit. Centraal staat steeds wat de cliëntenraad kan doen.

Programma

We starten met een introductie over wat zorgtechnologie inhoudt.

Het programma bestaat daarna uit drie onderdelen.

Eerst vertelt Helena Wiersma, beleidsmedewerker van het LSR, over de Toekomstagenda en hoe daar gewerkt wordt aan het thema Zorgtechnologie. Dit geeft meteen een goed beeld van de stand van zaken rond technologie in de gehandicaptenzorg.

Daarna zal Ellen van den Broek, Innovatie adviseur van Academy het dorp vertellen over het project Meer leren over werken met data in de gehandicaptenzorg (zie ook wat meer achtergrond informatie hieronder). Dit project gaat over hoe data helpend is in de zorg. Bijvoorbeeld over hoe we data kunnen gebruiken voor betere zorg voor de cliënt. We gaan in op de vraag wat raden daarvan vinden en waar mogelijkheden liggen om als cliënten, verwanten of cliëntenraden mee te denken.

Ten derde begeleid Floor van Kraaij het gesprek tussen de cliëntenraden. We gaan uitwisselen, ervaringen delen en eventuele vragen beantwoorden.

We sluiten af met de vraag wat cliëntenraden wenselijk in hoe zij betrokken kunnen blijven bij dit thema.

Bedoeld voor

Alle leden van centrale cliëntenraden en verwantenraden in de gehandicaptenzorg

Datum, tijd en locatie

Datum: vrijdag 9 juni 2023
Tijd:       van 10.00-12.00
Locatie: Online

Kosten

Gratis voor leden
€ 145,– p.p. voor niet leden

Aantal deelnemers

Wij hanteren een minimum van 5 en een maximum van 20 deelnemers.

Delen op social media

Over de auteur

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief