Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 22/01/2021
10:00 - 12:00

Categorieën


Met de ingang van de Wmcz 2018 is de reikwijdte van  de wetgeving verbreed naar het Medisch Specialistisch Bedrijf.  In deze online LSR-hub neemt Wouter Koelewijn (advocaat Van Benthem & Keulen), die als jurist betrokken is bij het organiseren van medezeggenschap bij Medisch Specialistische Bedrijven, u hierin mee. U krijgt informatie, we delen ervaringen met elkaar en verkennen de mogelijkheden voor medezeggenschap bij een MSB.

Uw vragen over medezeggenschap bij het MSB

Met de invoering van de Wmcz 2018 krijgt het LSR veel vragen over het organiseren van medezeggenschap voor de patiënten van een Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB).

  • Hoe kan medezeggenschap voor patiënten worden georganiseerd bij een MSB?
  • Is het wenselijk dat de cliëntenraad van het ziekenhuis ook de patiënten van het MSB gaat vertegenwoordigen?
  • Wat zijn belangrijke voorwaarden en uitgangspunten?
  • Welke ervaringen en voorbeelden zijn er?

Tijdens deze digitale LSR-Hub bieden wij informatie, worden ervaringen gedeeld en verkennen we de mogelijkheden voor medezeggenschap bij een MSB. De bijeenkomst wordt begeleid door Annemarie van Dijk (adviseur medezeggenschap), met medewerking van Wouter Koelewijn (advocaat Van Benthem & Keulen) en Jasper Boele (directeur LSR). Wouter Koelewijn is als jurist betrokken bij het organiseren van medezeggenschap bij Medisch Specialistische Bedrijven.

De LSR-hubs gaan over onderwerpen die actueel zijn in de zorg. Het LSR zorgt voor sprekers met specifieke kennis en u brengt uw ervaringen in. Zo koppelen, delen en vermenigvuldigen we kennis en ervaringen.

Bedoeld voor

Raadsleden en ambtelijk secretarissen en van cliëntenraden van ziekenhuizen en andere geïnteresseerden.

Datum en tijdOperatiekamer

Vrijdag 22 januari 2021 van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Locatie

De LSR-Hub wordt online aangeboden. Na aanmelding ontvangt u informatie.

Kosten

€ 95,– p.p. voor leden; € 190,– p.p. voor niet-leden

Aantal deelnemers

Ca. 8-20 deelnemers.

Aanmelden

U kunt zich tot maandag 18 januari voor de LSR-Hub aanmelden. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en indien van toepassing een routebeschrijving of een link naar de online bijeenkomst.

Voor vragen: secretariaat van het LSR via info@hetlsr.nl of 030 – 293 76 64.

Delen op social media

Over de auteur