Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 02/11/2020
09:00 - 17:00

Locatie
Cursus- en vergadercentrum Domstad

Categorieën


Mét korting voor LSR-leden

Als ambtelijk secretaris cliëntenraad vervul je een spilfunctie in de cliëntenraad. Je ondersteunt de raad organisatorisch en secretarieel en levert een bijdrage aan de communicatie tussen de raad en de organisatie.

De opleiding Ambtelijk secretaris cliëntenraad BASIS is voor de startende ambtelijk secretaris en biedt je de gelegenheid de kennis op te doen en vaardigheden te ontwikkelen die je helpen een goed georganiseerd ambtelijk secretaris cliëntenraad te worden. De nadruk ligt op de rol, positie en taken van de cliëntenraad en de ambtelijk secretaris. Natuurlijk is er ruime aandacht voor de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018. In 2020 start de opleiding met de training  Basis ondersteuning cliëntenraad op maandag 16 maart en maandag 2 november.

Opbouw van de opleiding

De opleiding BASIS bestaat uit 7 trainingen:

  • Basis ondersteuning cliëntenraad
  • Basis wet en regelgeving: WMCZ 2018
  • Methodieken: Inleiding analysemodellen
  • Methodieken: Efficiënt en effectief vergaderen
  • Methodieken: Inleiding teams en rollen
  • Praktijk voor Cliëntenraad BASIS
  • Coaching Cliëntenraad BASIS

Alle trainingen zijn ook los te volgen. De criteria voor het behalen van een diploma* zijn: volgen van 5 trainingen binnen twee jaar, uitvoeren van een praktijkopdracht en twee coachgesprekken via skype.

Meer informatie over de trainingen van de opleiding ambtelijk secretaris cliëntenraad BASIS.

Als ambtelijk secretaris kun je in een kort tijdsbestek ook de VASMO* gecertificeerde leergang voor de ondernemingsraad afronden die jou een bredere inzetbaarheid garanderen. Dat doe je door maar 3 extra trainingen te volgen van de opleiding ambtelijk secretaris ondernemingsraad.

* de vakopleidingen ambtelijk secretaris ondernemingsraad en cliëntenraad zijn VASMO gecertificeerd.

Vooropleiding, ervaring en opleidingsniveau

  • Vooropleiding: minimaal MBO werk- en denkniveau
  • Ervaring: kennis en ervaring secretariële/organisatorische werkzaamheden
  • Opleidingsniveau: MBO+

Kosten

1 training 2 dagdelen € 490
1 training 1 dagdeel € 245
Praktijkopdracht € 165
Coaching € 215
Handboek Cliëntenraden Zorg € 44,50

Korting

Ben je ambtelijk secretaris van een cliëntenraad, lid van het LSR en geef je je voor 1 maart 2020 op voor de hele opleiding (alle trainingen, praktijkopdracht en coachgesprekken), dan ontvang je 15% korting over het totaalbedrag van de kosten (kortingscode: LSR).

Aanmelden en informatie

De opleiding staat open voor ambtelijk secretarissen van cliëntenraden binnen alle zorgsectoren. Meer informatie kun je vinden op de website van AS-opleidingen. Hier kun je je ook aanmelden.

Samenwerking LSR met AS-opleidingen

LSR werkt samen met AS-opleidingen t.a.v. het aanbod van opleidingen voor ambtelijk secretarissen. Vanuit een gezamenlijke visie over de kwaliteit van ondersteuning van cliëntenraden zijn LSR en AS-opleidingen een partnerschap aangegaan om deze opleidingen gezamenlijk aan te bieden.

Cliëntenraden kunnen twee leergangen voor de cliëntenraden volgen; BASIS en VERDIEPING. Beide opleidingen kenmerken zich door een sterke vertaling van theorie naar praktijk, inhoudelijke actualiteit en een persoonlijke aanpak. Daarnaast is er de mogelijkheid om verschillende aanvullende trainingen te volgen.

De BASIS opleiding is voor de startende ambtelijk secretaris. De nadruk ligt op de rol, positie en taken van de cliëntenraad en de ambtelijk secretaris. Natuurlijk is er ruime aandacht voor de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018.

Met de opleiding VERDIEPING ontwikkelt de ambtelijk secretaris zijn cliëntenraadskennis op beleidsniveau. Er wordt ruime aandacht besteed aan actuele onderwerpen en ontwikkeling van (persoonlijke) adviesvaardigheden.

Meer informatie over de samenwerking tussen LSR en AS-opleidingen

Over AS-opleidingen

AS-opleidingen is een initiatief van OR-ondersteuning, intermediair en uitzendbureau voor medezeggenschapsspecialisten. OR-ondersteuning heeft sinds de oprichting in 2004 grote deskundigheid opgebouwd op het gebied van ambtelijk secretarissen. Wij werken voor en met ambtelijk secretarissen. Voor meer informatie over AS-opleidingen

Delen op social media

Over de auteur