Het LSR

Sterk in medezeggenschap

    • Contrast
    • Layout
    • Tekstgrootte
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 31/08/2022
18:30 - 20:30

Locatie
Het LSR

Categorieën


Ze komen er weer aan dit najaar: de LSR-Hubs. Wat dat zijn? Een hub is een knooppunt, een verdeler in een netwerk, een aandrijfas. De LSR-Hubs gaan over onderwerpen die actueel zijn in de zorg. Wij  zorgen voor sprekers met specifieke kennis en u brengt uw ervaringen in. Zo koppelen, delen en vermenigvuldigen we kennis en ervaringen.

Kwaliteitsbeleid zorgaanbieder

Alle zorgaanbieders moeten werken aan verbetering van de kwaliteit van de zorg en hierover verantwoording afleggen. Dit stelt de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz). Zorginstellingen hebben daartoe eigen kwaliteitsbeleidscyclus ingericht passend bij de vereisten uit de sector.

De rol van de cliëntenraad

Om de kwaliteit van de zorg voor cliënten op peil te houden en te verbeteren is de input van de cliëntenraad essentieel. Zeker nu de actuele situatie met vele personeelstekorten de kwaliteit van zorg dreigt aan te tasten, wordt het steeds belangrijker dat cliëntenraden hierover in gesprek gaan.

Aanknopingspunten voor gesprek met de bestuurder zijn de beleidscyclus kwaliteit van de zorgaanbieder, het patiententevredenheidsonderzoek, de jaarlijkse rapportages en het kwaliteitskader binnen de sector.

Bovendien heeft de cliëntenraad instemmingsrecht over nieuw beleid en beleidswijzigingen over kwaliteit, veiligheid en hygiëne (Wmcz 2018 artikel 8, eerste lid onder d).

Delen van kennis en ervaringen

Hoe houdt de clientenraad vinger aan de pols over de kwaliteit van zorg? Waarover kan de clientenraad invloed uitoefenen en wat zijn dan belangrijke voorwaarden? Na een deskundige introductie bespreken we op interactieve wijze naar de kansen en mogelijkheden.

Bedoeld voor

Leden van cliëntenraden curatieve sector en centrale cliëntenraadsleden langdurige zorg

Datum en tijd

31 augustus 2022 van 18.30 uur tot 20.30 uur.

Locatie

Online of op locatie. Meer informatie volgt later.

Kosten

€ 95,– p.p. voor leden; € 190,– p.p. voor niet-leden

Aantal deelnemers

max. 12

Aanmelden

U kunt zich tot 2 weken voor de LSR-Hub aanmelden. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en routebeschrijving.

Voor vragen: secretariaat van het LSR via info@hetlsr.nl of 030-293 76 64.

 

Delen op social media

Over de auteur

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief