Het LSR

Sterk in medezeggenschap

    • Contrast
    • Layout
    • Tekstgrootte
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 27/01/2022
19:00 - 21:00

Categorieën


Hub cliëntenraad en personeelstekorten

‘Schrijnend tekort aan zorgmedewerkers, maar wat is de oplossing?’

Zo kopte een regionale krant dit voorjaar. Oplossingen lijken niet één, twee, drie voor handen. Met de toenemende vergrijzing is bovendien een einde aan het tekort nog niet in zicht.

Het LSR krijgt tijdens het werken met cliëntenraden verschillende signalen dat een tekort aan personeel invloed heeft op de kwaliteit van de zorg.

Welke signalen krijgen cliëntenraden over de gevolgen van het personeelstekort? Wat kan een cliëntenraad doen om betrokken te zijn bij het zoeken naar oplossingen voor de personeelstekorten in de organisatie? En welke mogelijkheden heeft een cliëntenraad om die betrokkenheid te vertalen naar adviezen?

Dhr. Maarten Hüttner, beleidsadviseur Arbeidszaken bij VGN, is gastspreker tijdens de HUB. Hij neemt ons mee in de actuele gang van zaken rondom personeelstekorten in de gehandicaptenzorg en hoe organisaties omgaan met dit dilemma. Er zal gelegenheid zijn om met dhr. Hüttner en met elkaar van gedachten te wisselen.

Aansluitend zal onder begeleiding van mevr. Harmke van den Akker, Adviseur Medezeggenschap LSR, gekeken worden naar de rol en mogelijkheden van de cliëntenraad bij het behandelen van dit onderwerp.

Bedoeld voor

Vertegenwoordigers, verwanten en coaches in de gehandicaptenzorg.

Datum en tijd

Donderdag 27 januari 2022 van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Locatie

De cursus wordt online aangeboden.

Kosten

Leden € 95,–  , niet leden € 190,-

Aantal deelnemers

8 tot 20 deelnemers.

Aanmelden

Je kunt je tot 2 weken voor de bijeenkomst aanmelden. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en een link naar de online bijeenkomst.

Voor vragen: secretariaat van het LSR via info@hetlsr.nl) of 030-293 76 64.

 

Delen op social media

Over de auteur

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief