Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 25/03/2019
13:30 - 16:30

Locatie
Kantoor LSR

Categorieën


Door middel van het geven van gevraagd en ongevraagd advies heeft de cliëntenraad invloed op het beleid van de organisatie. Daarvoor is goede informatie van groot belang. Informatie over de adviesvraag staat vaak in een bijgevoegd beleidsstuk. Maar hoe lees je zo’n beleidsstuk?

Begrijpend lezen van een beleidsstuk is voor veel mensen moeilijk. Waar komt een voorgestelde wijziging vandaan? Wat verwacht de organisatie dat de wijziging moet opleveren? Welke kansen en bedreigingen zijn er? En hoe lees je wat de gevolgen voor cliënten zijn?

Wilt u met meer gemak de kern van de zaak uit een beleidsstuk halen en zelfs ontdekken wat er niet in staat,  dan is deze training iets voor u.

Het LSR organiseert de training samen met Hemmo Hemmes van Topstukken. Topstukken heeft veel ervaring met het werken vanuit de lezer van het beleid. Wat heeft de lezer nodig om een goed advies te geven vanuit cliëntenperspectief?

De training volgt u samen met leden van andere cliëntenraden.

Onderdelen

De training is gericht op het effectief lezen van beleidsstukken. Dit doen we door actief aan de slag te gaan met voorbeelden uit de praktijk, desgewenst uit uw eigen praktijk. Na een introductie over beleid krijgt u een uitleg over het Focusmodel®, waarmee u met meer structuur, beleid kunt lezen. We ordenen zelf een beleidsstuk en bouwen een doelenboom. Bovendien krijgt u enkele algemene handvatten om effectief te lezen en zelf voorstellen voor beleid te maken binnen uw jaarplan.

De training is geen cursus snellezen, maar een training in het beter lezen. Dit met als doel om in wisselwerking met de schrijvers te komen tot betere kwaliteit. De rode draad door de training heen is het uitwisselen van ervaringen, het vergelijken van praktijkvoorbeelden en het oefenen met lezen.

Na deelname

  • ziet u sneller de hoofdlijnen en de kern van het verhaal
  • ontdekt u eenvoudig wat er mist, zodat u om gericht nadere informatie kunt vragen
  • kunt u niet alleen uw inhoudelijk advies onderbouwen, maar ook uw mening geven over de kwaliteit van het beleidsstuk
  • heeft u geoefend met het opstellen van een doelenboom, zodat u beleid van anderen kunt doorgronden en de kwaliteit van uw eigen jaarplan kunt verbeteren

Bedoeld voor

Cliëntenraadsleden uit de curatieve sector, ggz en vertegenwoordigers gehandicaptensector

Datum en tijd

25 maart 2019 van 13.30 uur tot 16.30 uur
Voorafgaand is er lunch om 13.00 uur

Locatie

Kantoor LSR, Kanaalweg 17c – B2, 3526 KL Utrecht

Kosten

€ 195,– p.p. voor leden; € 390,– p.p. voor niet-leden

Aantal deelnemers

6-12

Aanmelden

U kunt zich tot 2 weken voor de cursus aanmelden. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en routebeschrijving.

Voor vragen: secretariaat van het LSR via info@hetlsr.nl) of 030-293 76 64.

Delen op social media

About Author