Het LSR

Sterk in medezeggenschap

Klik hier voor een filmpje met ondertiteling

Hoe werkt de raad samen met de manager?

De cliëntenraad praat namens alle cliënten met de bestuurder of de manager. Het is daarom belangrijk om goed contact met elkaar te hebben.

De manager heeft contact met de raad over een adviesvraag of instemmingsvraag. Over plannen die belangrijk zijn voor cliënten

De cliëntenraad geeft advies of aan de manager. Of stemt in met zijn plan. De cliëntenraad wil wat goed is voor alle cliënten.

De raad wil graag dat er iets verandert.

Met elkaar praten

Vertel aan de manager wat belangrijk is voor de raad. Vraag ook wat de manager belangrijk vindt. Dan kun je goed rekening houden met elkaar.

Praat erover met elkaar in de vergadering.  Zoek een oplossing die voor iedereen goed is.

Maak goede afspraken met elkaar. Bijvoorbeeld dat je ieder jaar bespreekt hoe de samenwerking gaat. En zorg dat de afspraken op papier staan.

Ongevraagd advies

De raad heeft ook contact met de manager, om zelf ongevraagd advies te geven. Over onderwerpen die voor cliënten belangrijk zijn.

Het is goed om regelmatig contact te hebben. Niet alleen maar officieel. Maar ook om eens informatie uit te wisselen. Of een thema die voor cliënten belangrijk is te bespreken. Gewoon om elkaars ideeën goed te kennen.

Want als het contact goed is, kun je makkelijker goede afspraken maken.

 

 

Delen op social media

Mis geen update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief