Congres cliëntenraden gehandicaptenzorg 6 december 2019 – schrijf je nu in!

Nieuwe kansen voor cliëntenraden en zorgaanbieders in 2020

Het is alweer de vierde keer dat we dit congres organiseren voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg. Het belooft weer een inspirerende dag te worden! Dit keer staat namelijk de nieuwe wet voor cliëntenraden centraal. Dat is de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018 (Wmcz 2018). De veranderingen in de Wmcz bieden veel kansen. Bijvoorbeeld voor een goede dialoog tussen cliëntenraden en zorgaanbieders. Ook geeft de nieuwe wet meer mogelijkheden tot inspraak. Deze inspraak gaat over onderwerpen die van invloed zijn op het dagelijks leven. Kortom 2020 biedt nieuwe kansen voor cliëntenraden en zorgaanbieders. Kom naar het congres en doe inspiratie op.

Uitnodiging en programma

Het programma van de dag biedt voor elk wat wils. Zo zijn er toegankelijke workshops over verschillende onderwerpen. Daarnaast zijn er ook beleidssessies voor deelnemers die diep op de wetteksten in willen gaan.Voor de uitnodiging en het hele programma: Klik hier. Daarin lees je ook uit welke workshops en beleidssessies je kunt kiezen.

Kosten

De toegang is gratis. Het congres wordt betaald door het ministerie van VWS.

Voor wie?

Het congres is voor centrale cliëntenraden, cluster/regioraden, lokale raden, familieverenigingen, cliënten, verwanten, ondersteuners, functionarissen medezeggenschap, ambtelijk secretarissen enzovoort. Dit jaar worden ook beleidsmedewerkers en kwaliteitsmedewerkers gehandicaptenzorg speciaal uitgenodigd.

Inschrijven en meer informatie

Delen op social media

Over de auteur