Annemiek Koremansprijs voor ernstig zieke Joep van der Wiel

Joep van der Wiel heeft de Annemiek Koremansprijs uitgereikt gekregen van het LSR. De prijs wordt verstrekt aan een persoon die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor medezeggenschap via de cliëntenraad. De tweejaarlijkse prijs is in 2013 voor het eerst uitgereikt aan Annemiek Koremans naar wie de prijs is vernoemd.

Het LSR heeft dit jaar de Annemiek Koremansprijs uitgereikt aan Joep van der Wiel. Joep was jarenlang actief als voorzitter van de cliëntenraad Ambulant (vroeger BZW-Haagland) van Humanitas DMH in Den Haag. Daarnaast was hij lid van de centrale cliëntenraad van Humanitas DMH. Ook was hij lid van de agendacommissie en diverse andere commissies van de CCR en werkte hij mee aan congressen van Humanitas DMH.

Ernstig ziek

De Annemiek Koremansprijs is deze keer vervroegd uitgereikt omdat Joep ernstig ziek was. Op 23 januari jl, werd Joep verrast met de prijs en woorden van waardering. De prijs werd door Els van de Ark namens het LSR uitgereikt. Bij de uitreiking waren ook drie familieleden van Joep aanwezig, Eduard Venema, voorzitter van de centrale cliëntenraad, Okke de Groote, ambtelijk secretaris van de centrale cliëntenraad van Humanitas DMH en Lieke Meesters, penningmeester van de locale raad ambulant Den Haag van Humanitas DMH.

Enorme inzet

Joep had een enorme inzet. Hij was heel precies in het lezen van stukken en stelde hele goede vragen over de stukken. Hij dacht steeds mee met alles en kwam met goede ideeën. Joep was heel gedreven en zorgvuldig. Hij heeft zich lang sterk gemaakt voor het inbrengen van het perspectief van de cliënt in het werk en beleid van Humanitas DMH.

Joep is in de nacht van 4 op 5 februari 2020 overleden. Wij zijn erg blij dat we hem nog hebben kunnen verrassen met de Annemiek Koremansprijs.

Jury

Een jury bestaande uit Annemiek Koremans, Astrid van Houwelingen (LSR), Floor van Kraaij (LSR) en Jasper Boele (LSR) heeft Joep de prijs toegekend en bedankt met bovenstaande woorden voor alles wat hij voor de medezeggenschap heeft betekend.

Over de Annemiek Koremansprijs

De Annemiek Koremansprijs wordt tweejaarlijks door het LSR uitgereikt aan een persoon of groep die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor medezeggenschap via de cliëntenraad in zorg en welzijn. De inzet kenmerkt zich door activiteiten die zich richten op het bevorderen van collectieve medezeggenschap en onderlinge solidariteit.

De prijs is vernoemd naar Annemiek Koremans wegens haar enorme inzet voor  medezeggenschap. Koremans  heeft de afgelopen jaren vele functies binnen de medezeggenschap bekleed als voorzitter van de cliëntenraad van Sophia Revalidatie, voorzitter van het  Platform Gehandicapten Westland, lid van de cliëntenraad van verzorgingshuis De Terwebloem, lid van het consumentenpanel Regiotaxi Stadsgewest Haaglanden, vertrouwenspersoon voor cliënten met een lichamelijk beperking van de gemeente, woningbouwcorporaties, Vitis Welzijn, zorgorganisaties in Westland en regio. Verder was zij van 2004 tot voorjaar 2013 voorzitter van de raad van toezicht van het LSR.

De Annemiek Koremansprijs is in 2018 uitgereikt aan Yolanda van der Waart, lid en voorzitter van de cliëntenraad van revalidatiekliniek UMCG-Beatrixoord.

Delen op social media

Over de auteur